ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπηρεσίες συμβούλου για το υδατοδρόμιο

Εικόνα του άρθρου Υπηρεσίες συμβούλου για το υδατοδρόμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2020, 20:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην ανάθεση της μελέτης για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα στην ένωση των εταιριών «Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ» και «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΙΚΕ» προχώρησε σήμερα με απόφασή της η οικονομική επιτροπή.

Η συγκεκριμένη ένωση εταιριών ήταν η μοναδική που συμμετείχε στον συνοπτικό διαγωνισμό που είχε κάνει ο Δήμος, καταθέτοντας προσφορά 24.428 ευρώ με ΦΠΑ (με τον αρχικό προϋπολογισμό να είναι 24.471,40 ευρώ).

Την απόφαση να ανατεθούν υπηρεσίες συμβούλου την είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων τον Φεβρουάριο του 2020 (διαβάστε εδώ), κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρξαν κάποιες επιφυλάξεις. Η δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει την όλη διαδικασία με απευθείας ανάθεση, μια διαδικασία όμως που την ακύρωσε στη συνέχεια, για να ακολουθήσει ο συνοπτικός διαγωνισμός.

Η ένωση των εταιριών θα αναλάβει την ετοιμασία του φακέλου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου. Μεταξύ των καθηκόντων του, είναι και η χωροθέτηση του υδατοδρομίου και των συνοδών υποδομών τους στην παρόχθια ζώνη.

«Με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την ανάθεση της μελέτης γίνεται ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίου στη λίμνη, με δεδομένο το ενδιαφέρον που υπάρχει από τη διασύνδεση της περιοχής με διάφορους προορισμούς, ειδικά με τα νησιά του Ιονίου» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δημαρχείου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back