Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η επιστροφή του υδατοδρομίου...

Εικόνα του άρθρου Η επιστροφή του υδατοδρομίου...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2020, 23:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 19 Φεβρουαρίου, το δημοτικό συμβούλιο  Ιωαννίνων έκανε γνωστό ότι αναθέτει σε έναν σύμβουλο (εταιρία) την  ετοιμασία του φακέλου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου στην  Παμβώτιδα.

Μία από τις βασικές ευθύνες του συμβούλου, όπως είχε περιγραφεί τότε,  ήταν η χωροθέτηση του υδατοδρομίου όπως των συνοδοών υποδομών του στην  παρόχθια ζώνη. Παρά τους σοβαρούς προβληματισμούς παρατάξεων της  αντιπολίτευσης, η όλη υπόθεση προχώρησε άμεσα και στις 27 Φεβρουαρίου έγινε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάθεση προσφορών. Και  κατατέθηκε μία προσφορά –εξάλλου, όπως είχε ειπωθεί στη συνεδρίαση του  συμβουλίου, μία και μοναδική εταιρία κάνει αυτή τη δουλειά στην Ελλάδα.

Κι ενώ περίμενε κανείς ότι η διαδικασία θα εξελισσόταν, η δημοτική  αρχή προχωρά αλλάζει τη διαγωνιστική διαδικασία. Η οικονομική επιτροπή  του Δήμου Ιωαννιτών αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει σε συνοπτικό  διαγωνισμό, ματαιώνοντας τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Για ποιον  λόγο; Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας και ο αντιδήμαρχος Έργων  και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Γιώργος Αρλέτος επικαλέστηκαν  «τυπικούς λόγους», οι οποίοι προέκυψαν μετά από μια επικοινωνία που  είχαν με τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Για να μην υπάρξει  πρόβλημα με την πληρωμή του αναδόχου» είπε, στη συνέχεια.

Όταν ζητήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Ιωάννινα_2023»  να υπάρξει αναβολή του θέματος, που ήρθε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας  διάταξης μία ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Αρλέτος είπε:  «Δεν γίνεται γιατί πιέζουν πολύ οι ξενοδόχοι». Η Ένωση Ξενοδόχων  Ιωαννίνων καταβάλλει εδώ και χρόνια προσπάθειες για την ίδρυση και τη  λειτουργία υδατοδρομίου.

Για το θέμα αυτό, η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την  Τατιάνα Καλογιάννη ψήφισε λευκό με το σκεπτικό ότι ακόμα δεν έχει  απαντήσεις σε όσα είχε θέσει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από  τον Φεβρουάριο (διαβάστε εδώ). Επιπλέον η παράταξη, με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι για το θέμα του  υδατοδρομίου «η δημοτική αρχή δεν έχει ξεκαθαρίσει, ακόμη, ποιον ρόλο  θέλει να διαδραματίσει και ποιες ευθύνες της αναλογούν. Έτσι,  πελαγοδρομεί μεταξύ επιπολαιοτήτων και ερασιτεχνισμών».

Η παράταξη του Θωμά Μπέγκα απείχε από τη ψηφοφορία του συγκεκριμένου θέματος, με τον δημοτικό σύμβουλο Θωμά Γιωτίτσα να αναφέρει ότι «το θέμα είναι ότι εξαρχής έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του συνοπτικού διαγωνισμού».



*Η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης ανέβηκε το απόγευμα στο youtube του Δήμου Ιωαννιτών. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται δημόσια η συνεδρίαση, από τότε που ξεκίνησαν οι τηλεδιασκέψεις

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back