Υπέρ απλής αναλογικής η αντιπολίτευση στην Κόνιτσα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2018, 14:26

Υπέρ της απλής αναλογικής τάχθηκε η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Κόνιτσας, στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 7 Μαΐου. Η παράταξη «Τόπος που θέλω να ζω» καταψήφισε το ψήφισμα της ΚΕΔΕ, το οποίο υπερψήφισε η πλειοψηφία του Δήμου. «Καταψηφίσαμε το προς έγκριση ψήφισμα του ΔΣ της ΚΕΔΕ, το οποίο υιοθέτησε και η δημοτική αρχή του Δήμου Κόνιτσας γιατί θεωρούμε πως προσπαθούν να εφεύρουν επιχειρήματα πολιτικά αδύναμα, προκειμένου να αποποιηθούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε αυτός να γίνει πιο δημοκρατικός, πιο αντιπροσωπευτικός και πιο αποτελεσματικός» αναφέρει η παράταξη.

Κατηγορεί το δήμαρχο Κόνιτσας και την πλειοψηφία γιατί, όπως τονίζει στην ανακοίνωση, «θεωρούν με βάση το ψήφισμα πως είμαστε ‘ανώριμοι’ ως πολίτες και ως αιρετοί να ανταποκριθούμε στις συνθήκες που θα δημιουργήσει η εφαρμογή του νέου εκλογικού συστήματος».

Η παράταξη θεωρεί ότι η απλή αναλογική είναι ένα βήμα «που αποκαθιστά το κύρος της αυτοδιοίκησης, διαπαιδαγωγεί δημοκρατικά την κοινωνία και θέτει το πλαίσιο της συνεργασίας, της συναπόφασης όλων των κοινωνικών δυνάμεων στα μείζονα προβλήματα που την απασχολούν».

Τέλος, η παράταξη δηλώνει υπέρ των μεταρρυθμίσεων του «Κλεισθένη», διεκδικώντας «βελτιώσεις σε επιμέρους σημεία και τροποποιήσεις σε άρθρα που αφορούν στην ουσιαστική αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back