ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΝ: Έγκριση μισθοδοσίας για τους Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών

Εικόνα του άρθρου ΥΠΕΝ: Έγκριση μισθοδοσίας για τους Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2018, 17:33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τις δαπάνες μισθοδοσίας για το 2018, αλλά και εκκρεμότητες της περασμένης χρονιάς θα καλύψουν οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου για το έτος 2018 και κατόπιν αιτήματός του, το υπουργείο Οικονομικών ενέγραψε στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΝ επιπλέον πίστωση, προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα των ΦΔΠΠ για το 2018.

Έτσι οι ΦΔΠΠ θα μπορέσουν, αφού καταθέσουν σχέδιο προϋπολογισμού τους για το 2018, να προχωρήσουν άμεσα στην πληρωμή δαπανών μισθοδοσίας του υφιστάμενου προσωπικού και άλλων λειτουργικών εξόδων τους.

«Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει το ΥΠΕΝ, για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους, οι ΦΔΠΠ καλύπτουν μέρος του προϋπολογισμού τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και η αλλαγή αυτή στον τρόπο χρηματοδότησής τους σηματοδοτεί την επόμενη μέρα των Φορέων και το πέρασμά τους στην πιο αποτελεσματική εκπλήρωση του έργου τους», καταλήγει το υπουργείο Περιβάλλοντος στην ανακοίνωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back