ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Υπάρχει τουρκικό τουριστικό ενδιαφέρον»

Εικόνα του άρθρου «Υπάρχει τουρκικό τουριστικό ενδιαφέρον»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2018, 16:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τη γενική  πρόξενο  της Τουρκίας στην Ελλάδα Ογιά Γιαζάρ, συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας στο γραφείο του.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν φυσικά ο τουρισμός, αλλά και οι προοπτικές για επιχειρηματικές συνεργασίες, οι πολιτιστικές και αθλητικές ανταλλαγές.

Η κα Γιαζάρ τόνισε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την περιοχή «εξαιτίας του πολυπολιτισμικού της χαρακτήρα, ο οποίος περιλαμβάνει και το οθωμανικό στοιχείο». Πρότεινε δε στον κ. Μπέγκα βοήθεια, εάν χρειαστεί για συντήρηση των οθωμανικών μνημείων που υπάρχουν στα Γιάννενα.

Μίλησε επίσης για τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για την προσέλκυση τούρκων επισκεπτών στην περιοχή της Ηπείρου και πρόσθεσε ότι «το ενδιαφέρον είναι ακόμα υπαρκτό από τουρκικής πλευράς», καθώς και ότι η τουρκική πλευρά θέλει να αναθερμανθεί η προσπάθεια.

Το επόμενο διάστημα θα αλληλογραφήσουν σχετικά Δήμος και τουρκικό προξενείο, για να αναβαθμιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Η κα Αζάρ συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη. 



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back