Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπάρχει μέλλον για τους ποδηλατόδρομους;

Εικόνα του άρθρου Υπάρχει μέλλον για τους ποδηλατόδρομους;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2017, 16:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το 1ο ζωντανό εργαστήριο πολιτών για τη βιώσιμη κινητικότητα διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος MOTIVATE τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στις 18:00, στο αρχοντικό Πυρσινέλλα (Παπάζογλου και Αραβαντινού). Πολίτες και φορείς θα συζητήσουν ανοιχτά σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η καινοτομική προσέγγιση του έργου MOTIVATE έγκειται στην αντιμετώπιση των πολιτών σαν «ενεργές» πηγές δεδομένων και πληροφοριών για την αξιολόγηση υφιστάμενων μέτρων και τον σχεδιασμό νέων πολιτικών με έμφαση στον αστικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Βασικός στόχος του έργου είναι η επίδειξη και προώθηση της υιοθέτησης ειδικών μέτρων βιώσιμης κινητικότητας σε περιοχές της Μεσογείου με εποχική τουριστική ζήτηση, προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη και ελκυστικότητα των πόλεων.

Κατά το εργαστήριο, το Ινστιτούτο Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης θα παρουσιάσει την πλατφόρμα της αστικής κινητικότητας. Ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Γιώργος Αντωνίου θα παρουσιάσει τη δράση του ηλεκτρονικού πάρκινγκ στην πόλη, ενώ ο προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Βασίλης Φλούδας και η Κική Μακρή από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα κάνουν παρουσίαση ποδηλατοδρόμων με ήπιες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο. Ως παραδείγματα θα φέρουν τη Θεσσαλονίκη και την Αμβέρσα. Τέλος,

Τέλος θα στηθούν δύο θεματικά τραπέζια για τους πολίτες: ένα για το ηλεκτρονικό πάρκινγκ και ένα για τους ποδηλατόδρομους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back