Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπάλληλοι ΔΕΥΑΙ «Μία ‘χαμένη’ δίκη δεν μας καθιστά μαφία»

Εικόνα του άρθρου Υπάλληλοι ΔΕΥΑΙ «Μία ‘χαμένη’ δίκη δεν μας καθιστά μαφία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2021, 12:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το σωματείο εργαζόμενων της ΔΕΥΑΙ απαντάει, σε «μέλη της δημοτικής αρχής», χωρίς να προσδιορίζει ονομαστικά, ούτε την αφορμή της ανακοίνωσής του.

Αναφέρει μια σειρά χαρακτηριστικά της που, όπως τονίζει, «οφείλει να γνωρίζει αλλά και να σέβεται το εκάστοτε μέλος της δημοτικής αρχής που ασκεί χρέη προέδρου ή αντιπροέδρου στην επιχείρηση και να μην θεωρεί ότι η διοίκηση της είναι ‘ενός ανδρός αρχή’ με εργαζόμενους χωρίς γνώση, απλά  υποχείρια».

Ο σύλλογος σημειώνει ότι «οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον αυτοί που άσκησαν για πολλά χρόνια διοίκηση, έκαναν προσλήψεις, τροποποίησαν την οργάνωση, τοποθέτησαν το προσωπικό σε συγκεκριμένες θέσεις και είχαν λάβαρο επιτυχημένη εξυγίανση της επιχείρησης, έχει στοιχεία ότι μέσα σε αυτή δρούσαν και δρουν κυκλώματα που στήνουν ‘φάμπρικες προσλήψεων’ ή ομάδες ‘καμόρα’ κακώς δεν τα διόρθωσε ή έστω, δεν τα κατήγγειλε».

Θέτει μια σειρά ερωτήματα που θεωρεί πιο ουσιαστικά, όπως για παράδειγμα τα προβλήματα στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, η παλαιότητα των υποδομών,  και του μηχανολογικού εξοπλισμού, η απουσία σχεδιασμού για μείωση δαπανών κ.α.

«Τα περισσότερα από τα παραπάνω θα μπορούσαν να έχουν  γίνει από την μείωση του μισθολογικού κόστους, (περικοπές μισθών, δώρων και επιδομάτων αδείας και  αποχώρηση προσωπικού), στην επιχείρηση από το 2009 η οποία ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ το έτος, αλλά και από την εξοικονόμηση πόρων από την μη ύπαρξη δικής μας ίδιας συμμετοχής από το 2011 στα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Καταγγέλλουν (και πάλι όχι συγκεκριμένα) «κάποιους» για λαϊκισμό και προσπάθεια «να στρέψουν τους δημότες κατά των εργαζομένων επειδή η πολιτική τους έφτασε σε αδιέξοδο και έμειναν χωρίς οφίτσια και αντιμισθίες διότι αυτοί πλήττουν το κύρος της επιχείρησης και δυσχεραίνουν την λειτουργία της».

Τέλος, σημειώνουν ότι «μία ‘χαμένη’ δίκη δε μας καθιστά μέλη του συνδικάτου εγκλήματος της ιταλικής μαφίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back