Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Οικονομικών: Και οι καταθέσεις στο περιουσιολόγιο

Εικόνα του άρθρου Υπ. Οικονομικών: Και οι καταθέσεις στο περιουσιολόγιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2017, 20:00
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Στο περιουσιολόγιο θα καταγράφεται το σύνολο των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της με αφορμή δημοσιεύματα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Για το σκοπό αυτό θα αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να συμπληρωθεί και να τροποποιηθεί κατάλληλα ο ν. 3842/2010». σημειώνει η υφυπουργός τονίζοντας ότι το περιουσιολόγιο θα χρησιμοποιηθεί καταρχήν για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των φορολογούμενων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τονίζεται ακόμη ότι:

Οι πληροφορίες για τις καταθέσεις και άλλα επενδυτικά προϊόντα που κατέχουν οι φορολογούμενοι είναι ούτως ή άλλως διαθέσιμες στις φορολογικές αρχές.

  • Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι στο περιουσιολόγιο θα καταγράφεται το σύνολο των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων.
  • Για το σκοπό αυτό θα αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να συμπληρωθεί και να τροποποιηθεί κατάλληλα ο ν. 3842/2010. 
  • Το περιουσιολόγιο θα χρησιμοποιηθεί κατ’ αρχήν για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των φορολογούμενων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. 
  • Το υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται στενά με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την ταχεία ολοκλήρωση του έργου. 
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back