ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εσωτερικών: 95 εκ. ευρώ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Εικόνα του άρθρου Υπ. Εσωτερικών: 95 εκ. ευρώ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2018, 20:55
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με το ποσό των 95 εκ. ευρώ ενισχύονται οι 325 δήμοι της χώρας για την αναμόρφωση των συνολικά 1.700 βρεφονηπιακών σταθμών τους. 

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε σχετική Πρόσκληση προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών για την υποβολή προτάσεων, ώστε το σύνολο των λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε ολόκληρη τη χώρα να επιχορηγηθεί, προκειμένου να διευκολυνθεί η εναρμόνισή τους με τις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης, όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα 99/2017.

Η κατανομή της χρηματοδότησης ανά σταθμό προβλέπεται κατ' ανώτατο ύψος στις 50.000 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018, ενώ το πρόγραμμα υλοποιείται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, με δυνατότητα παράτασης σε περιπτώσεις δικαιολογημένων αιτημάτων των δήμων.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο «βασικό μέλημα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η εδραίωση ενός ολοένα και πιο ασφαλούς περιβάλλοντος φιλοξενίας για τα βρέφη και τα παιδιά. Στη βάση αυτής της επιδίωξης, το Υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο στην απαίτηση για διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και ιδιαίτερα προς τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους,  σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εξέδωσε το Προεδρικό Διάταγμα 99/2017, με το οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών». 


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back