ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υφαντικά projects στη Ριζάρειο Σχολή και στο Μέτσοβο

Εικόνα του άρθρου Υφαντικά projects στη Ριζάρειο Σχολή και στο Μέτσοβο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2020, 14:24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα με τίτλο «Art Pluriverse» που θα «τρέχει» μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, επιστρέφει στα πολιτιστικά δρώμενα η Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων. Το πρόγραμμα εστιάζει στην τέχνη της υφαντικής και περιλαμβάνει τη δημιουργία έργων μέσα από συνέργειες καλλιτεχνών και κοινοτήτων με βάση την καλλιτεχνική έρευνα. Είναι δε πλαισιωμένο και από τη δημιουργία κοινοτικών αρχείων.

Μετά από ανοιχτό κάλεσμα, επιλέχθηκαν οι συνέργειες καλλιτεχνών – κοινοτήτων. Δύο από αυτές τις συνέργειες αφορούν τα Γιάννενα, με τον Κωνσταντίνο Γκαραμέτση να συνεργάζεται με τη Ριζάρειο Χειροτεχνική Σχολή Μονοδενδρίου και τη Μαρία Βαρελά με την κοινότητα Μπέζι του Μετσόβου.

Παράλληλα, για τη δημιουργία κοινοτικών αρχείων, επιλέχθηκαν ερευνήτριες για την καταγραφή της κοινότητας επιλογής τους. Μία από αυτές τις κοινότητες είναι η Ριζάρειος Χειροτεχνική Σχολή Μονοδενδρίου, την οποία θα καταγράψει η Kirila Cvetkovska από τη Βόρεια Μακεδονία.

Τα συλλογικά έργα που θα προκύψουν από τον «διάλογο» της παράδοσης με την καινοτομία θα αναρτηθούν σε έναν τρισδιάστατο εκθεσιακό χώρο, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων.


* Φωτο: Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back