Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας… διά ζώσης

Εικόνα του άρθρου Το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας… διά ζώσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2021, 17:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tην πρώτη της συνεδρίαση διά ζώσης θα κάνει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί. Η συνεδρίαση θα γίνει στον καθιερωμένο, προ πανδημίας, τόπο: στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το πιο σημαντικό ίσως θέμα της ατζέντας ημερήσιας διάταξης είναι η γνωμοδότηση επί της (νέας) Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του φράγματος της Μεσοχώρας στον ποταμό Αχελώο. Η επιτροπή καλείται να γνωμοδοτήσει προφανώς λόγω της γειτνίασης των δύο Περιφερειών, αλλά και της ελάχιστης κάλυψης της Ηπείρου σε επίπεδο υδατικού διαμερίσματος.

Πριν από αρκετούς μήνες, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανασύρει από το συρτάρι τη λειτουργία του φράγματος και του υδροηλεκτρικού έργου στη Μεσοχώρα Αιτωλοακαρνανίας. Μια υπόθεση που έχει στο ενεργητικό της έξι αρνητικές αποφάσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το φράγμα στη Μεσοχώρα επί δύο δεκαετίες ήταν συνδεδεμένο με την εκτροπή του Αχελώου. «Αποκόπηκε» όμως από την εκτροπή του Αχελώου για να ξεμπλοκάρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back