Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 7-03-2017, 20:57
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έρευνες υδρογονανθράκων και στην περιοχή Άρτας-Πρέβεζας ενέκρινε σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τα περιβαλλοντικά μέτρα προβλέπουν ζώνη προστασίας 350 μέτρων από την ακτογραμμή και 300 μέτρων εκατέρωθεν του βασικού υδρογραφικού δικτύου της περιοχής, ενώ γίνεται σύσταση για αποφυγή διεξαγωγής γεωφυσικών και άλλων ερευνητικών εργασιών σε χρονικές περιόδους που μπορεί να προκληθεί όχληση σε ενδημικά και αποδημητικά είδη πανίδας, καθώς και σε οικονομικές δραστηριότητες εποχικού χαρακτήρα, αποφυγή πρόκλησης ζημιών σε κτίρια κατά τις σεισμικές έρευνες, πρόληψη κινδύνων διαρροής ή άλλων ατυχημάτων κ.λπ.

Επιλεγείς αιτών για την Άρτα-Πρέβεζα, όπως και για τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, έχουν ανακηρυχθεί τα Ελληνικά Πετρέλαια και για την Αιτωλοακαρνανία η Energean. Η περιοχή της Άρτας-Πρέβεζας έχει συνολική έκταση 4.606,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα και υπάγεται στις Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Μετά τις εγκρίσεις των μελετών, τις οποίες υπογράφουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος αναμένεται ο έλεγχος των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η κατάθεσή τους για κύρωση στη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα