ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Υδατοδρόμια παντού»… πλην Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Υδατοδρόμια παντού»… πλην Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/01/2024, 20:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από δύο χρόνια περίπου, η Hellenic Seaplanes, εταιρία που δραστηριοποιείται στις αεροπλοϊκές γραμμές, ενημέρωνε ότι εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα:

«Όλα βαίνουν καλώς για το υδατοδρόμιο Ιωαννίνων μετά και τις θετικές εξελίξεις που φέρνει η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ)…».

Σήμερα, 17 Ιανουαρίου, με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η Ελλάδα παίρνει θέση στο χάρτη της παγκόσμιας αεροπλοΐας!» και πως το στοίχημα είναι η «εκκίνηση των πτήσεων την άνοιξη του 2024», αλλά και ότι η Hellenic Seaplanes, «έχοντας ήδη διαμορφώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων, με κάθε project υποδομής να είναι σε διαφορετικό στάδιο ετοιμότητας, επισπεύδει τα βήματα που χρειάζονται για να εγκαινιάσει το υδροπλάνο της με τις πιλοτικές πτήσεις να είναι προ των πυλών».

Τι λείπει από την ανακοίνωση;

Τα Γιάννενα.

Η εταιρία απαριθμεί σχέδια περιηγητικών πτήσεων στο Ιόνιο, τα υδατοδρόμια Πάτρας, Κυλλήνης, Καλαμάτας. Σημειώνει ότι «στο εν λόγω δίκτυο θα προστεθούν σύντομα τα λιμάνια της Ερμιονίδας, Μονεμβασιάς, Ναυπλίου, Νέας Κίου και Γυθείου» και ότι «στις Σποράδες και στη Στερεά «το πλάνο προχωράει σταθερά» με τα υδατοδρόμια Σκύρου, Σκοπέλου και Αλοννήσου να μπαίνουν σε σειρά για απόκτηση άδειας λειτουργίας, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολουθούν οι Τήνος, και Πάτμος.

Ακόμα αναφέρονται αδειοδοτήσεις σε Βόλο, Κύμη, Αλιβέρι και Αιδηψό, θέση παίρνουν τα υδατοδρόμια σε Σητεία, Αμφιλοχία, Χίο, Ψαρά, Οινούσσες, Κάρυστο και Χαλκίδα «για τα οποία το μόνο που εκκρεμεί είναι η σύνταξη της ΚΥΑ από τα αρμόδια υπουργία, ενώ ζήτημα παραμένει η περίπτωση της Σίφνου».

Σημειώνει ακόμα ότι «έχει ήδη συμπεριλάβει στο χαρτοφυλάκιό της πρόσφατα τη Σητεία και τα υδάτινα πεδία σε Ψαρά, Πέτρα Λέσβου και Χίο στα νησιά Βορείου Αιγαίου», Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες κ.ο.κ.

Στο μεταξύ, μόλις χτες 17/1/24, ο Γιώργος Βέρμπης, ιδιοκτήτης εταιρείας ενοικίασης VIP ελικοπτέρων και ιδιωτικών jet αεροπλάνων η οποία έχει συνάψει συνεργασία με την Hellenic Seaplanes, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, στο περιθώριο της συνάντησης με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «μεταξύ άλλων, ο κ. Βέρμπης ενημέρωσε το δήμαρχο για τις εξελίξεις γύρω από τις προσπάθειες που γίνονται για να ξαναπετάξουν υδροπλάνα από και προς τα Γιάννενα, δηλώνοντας αισιόδοξος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back