ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Υδάτινα Σώματα»: Από την Μπιενάλε Βενετίας στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «Υδάτινα Σώματα»: Από την Μπιενάλε Βενετίας στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2023, 12:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα «Υδάτινα Σώματα» ήταν η συμμετοχή της Ελλάδας στην 18η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής «Μπιενάλε της Βενετίας» που έγινε τον Μάιο.

Η συμμετοχή αυτή είχε και γιαννιώτικο χρώμα, καθώς ο ένας από τους δύο επιμελητές είναι ο Ανδρέας Νικολοβγένης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων –ο δεύτερος είναι ο καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Πανηγύρης. Επίσης στο όλο πρότζεκτ συμμετείχαν ο γιαννιώτης μουσικός Δημήτρης Καραγεώργος, ενώ συμβουλευτικό ρόλο είχε και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη.

Στις 25 Οκτωβρίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα Γιάννενα, θα γίνει παρουσίαση της ελληνικής αυτής συμμετοχής στην Μπιενάλε της Βενετίας. Την πρόσκληση για την ημερίδα αυτή απευθύνουν ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και οι δύο επιμελητές του έργου. Στη διοργάνωση της ημερίδας συμμετέχουν το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Ηπείρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η μερίδα θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς των δημάρχων Ιωαννίνων και Ζίτσας, Δημήτρη Παπαγεωργίου και Μιχάλη Πλιάκου αντίστοιχα, του προέδρου του ΤΕΕ-Τμήματος Ηπείρου Γιάννη Τσίγκρου, του κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητή Βασίλη Δημακόπουλου, και του προέδρου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναπληρωτή καθηγητή Νίκου Πατσαβού

Τα «Υδάτινα Σώματα» θα παρουσιάσουν οι επιμελητές του έργου, κ.κ. Πανηγύρης και Νικολοβγένης.

Αμέσως μετά θα μιλήσει ο Γιώργος Λάππας, διευθυντής Υδροηλεκτρικών Σταθμών Συγκροτήματος Αχελώου («Οι Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί του Συγκροτήματος Αχελώου». Στη συνέχεια, ο συνεργάτης της ελληνικής συμμετοχής, φωτογράφος Ηλίας Κοσίντας θα παρουσιάσει φωτογραφίες από το οδοιπορικό σε υδάτινα σώματα ανά την επικράτεια, καθώς και φωτογραφίες από την έκθεση στη Βενετία με έμφαση στο νερό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη  παρουσίαση της πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης της ελληνικής συμμετοχής, με συνθέτη τον Δημήτρη Καραγεώργο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη.


Φωτό αρχείου: Το ελληνικό περίπτερο στην Μπιενάλε της Βενετίας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back