ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Χυδαία προσωπική επίθεση» και «λαϊκισμός»

Εικόνα του άρθρου «Χυδαία προσωπική επίθεση» και «λαϊκισμός»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2020, 18:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «χυδαία προσωπική επίθεση από τη δημοτική αρχή» κάνει λόγο ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» και αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Θωμάς Μπέγκας σχετικά με την απόφαση του ΦοΔΣΑ για εφαρμογή ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Όσο για την επιχειρηματολογία της δημοτικής αρχής περί οικονομικής επιβάρυνσης, ο κ. Μπέγκας αναφέρει ότι κάτι τέτοιο δεν βασίζεται «σε καμία σοβαρή ανάλυση και χρησιμοποιείται μόνο ως μέσο εντυπωσιασμού».

Η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ κατηγόρησε τον κ. Μπέγκα ότι «δεν υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των Γιαννιωτών τους οποίους άλλωστε εκπροσωπεί στον ΦοΔΣΑ», ενώ επιπλέον επέμεινε ότι η τιμολογιακή πολιτική έπρεπε να εφαρμοστεί ανά Περιφερειακή Ενότητα, με το σκεπτικό ότι η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), βάσει της οποίας κινήθηκε ο Φορέας, είναι προγενέστερη της ίδρυσης του ενιαίου Φορέα και αφορά τις προϋπάρχουσες διαχειριστικές ενότητες.

«Με μια χυδαία προσωπική επίθεση η δημοτική αρχή του Δήμου Ιωαννιτών με εγκαλεί με την ιδιότητά μου ως αντιπρόεδρος του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Ηπείρου, επειδή επιλέγω την τήρηση της νομιμότητας» τονίζει ο κ. Μπέγκας. Αναφέρει δε ότι η ΚΥΑ για τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής είναι νόμος του κράτους που δεν έχει αναθεωρηθεί μέχρι σήμερα και ισχύει ως έχει, «ενώ σε καμία περίπτωση ο νομοθέτης δεν παραπλανήθηκε, διότι, στο χρόνο που συντάχτηκε, στη χώρα λειτουργούσαν περιφερειακοί φορείς διαχείρισης απορριμμάτων» όπως προσθέτει.

Καλεί δε τη δημοτική αρχή αν έχει επίσημη διαφορετική ερμηνεία και δυνατότητα εφαρμογής της ΚΥΑ, να τη δημοσιοποιήσει.

«Στη ζωή μου και ειδικά στην πολιτική μου διαδρομή, έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες για δύσκολες αποφάσεις που καλούμαι να λάβω με τον εκάστοτε θεσμικό μου ρόλο. Ο περιφερειακός σχεδιασμός στον οποίο συμφωνήσαμε όλοι οι δήμοι της Ηπείρου στο χρόνο που ελήφθη η πολιτική απόφαση είναι αυτός που διασφάλισε τις χρηματοδοτήσεις για τις επενδύσεις που έγιναν και που ακολουθούν σε όλη την Ήπειρο και οι οποίες καθιστούν την Περιφέρειά μας πρωτοπόρα στη σύγχρονη και ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων» τονίζει.

Κλείνει την παρέμβασή του κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για «λαϊκισμό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3