Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Χωρίς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας»

Εικόνα του άρθρου «Χωρίς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2021, 14:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επερώτηση για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας κατέθεσε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η παράταξη παραπέμπει σε εξώδικη διαμαρτυρία που επέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας προς την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον περιφερειάρχη Ηπείρου και τη σχετική απάντηση της περιφερειακής αρχής.

Σύμφωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Περιφέρεια Ηπείρου αποφάσισε να εγκρίνει δαπάνη για τη σύνταξη γραπτής εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου μετά από… 25 χρόνια κι αφού προηγήθηκε η εξώδικη διαμαρτυρία του Συλλόγου. «Στο ίδιο κείμενο η περιφερειακή αρχή ευθέως παραδέχεται ότι όχι μόνο δεν έδωσε αυξημένα Μέσα Ατομικής Προστασίας στην περίοδο της πανδημίας, αλλά αντίθετα ότι ήταν ‘μειωμένη ανάγκη χρήσης Μ.Α.Π.’ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει» σημειώνεται.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά λοιπόν ενημέρωση για τις υποχρεωτικές εξετάσεις και τους εμβολιασμούς που επιβάλλεται να κάνουν οι εργαζόμενοι, για τις εκπαιδεύσεις σε θέματα υγείας και ασφάλειας που πρέπει να γίνονται και για την αποτίμηση σε χρήματα των ΜΑΠ και του γάλακτος που δεν χορηγήθηκαν κατά τα έτη 2019 και 2020.

«Για τη ‘Λαϊκή Συσπείρωση’, τα θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων είναι ζητήματα πρώτης προτεραιότητας. Η περιφερειακή αρχή αντίθετα έχει αποδείξει ότι ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας προκρίνει την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ‘προσλήψεις’ τεχνικών συμβούλων, με αποτέλεσμα να μην... ‘περισσεύουν’ ούτε χρήματα ούτε χρόνος για ζητήματα υγείας και ασφάλειας των μονίμων και συμβασιούχων υπαλλήλων» αναφέρεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back