Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χτυπήματα στη λαθροθηρία…

Εικόνα του άρθρου Χτυπήματα στη λαθροθηρία…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2022, 18:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς τίμησε το έργο της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων σε εκδήλωση που έκανε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, στην Αθήνα. Μάλιστα, ο κ. Αμυράς, σε μια συμβολική κίνηση, συμμετείχε σε μια δράση καταστροφής ηχομιμητικών συσκευών (συσκευές που χρησιμοποιούν οι λαθροκυνηγοί για την προσέλκυση πουλιών).

Σε ανακοίνωση του Ιδιαίτερου Γραφείου του υφυπουργού, σημειώνεται ότι «χάρη στο έργο των θηροφυλάκων και των δασοφυλάκων, η λαθροθηρία μειώνεται αποφασιστικά και όπως αναγνώρισε πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας υπάρχει ικανοποιητικός μηχανισμός ελέγχου της».

Σε δήλωσή του ο κ. Αμυράς αναφέρει: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους θηροφύλακες και τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, που διώκουν όλους αυτούς που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς κράχτες, για να παγιδεύσουν αποδημητικά πουλιά. Πρόσφατα, έσωσαν δεκάδες άγρια ωδικά πτηνά στη Σαντορίνη, αλλά και στο παζάρι του Σχιστού στην Αττική, ενώ κατάφεραν να εξουδετερώσουν τη σπείρα λαθροθήρων, που σκότωνε τα αγριόγιδα στο αγαπημένο μου Τσεπέλοβο. Η συνεργασία τους με τα Δασαρχεία είναι υποδειγματική και γι’ αυτό άλλωστε, πρόσφατα, η θηροφυλακή χρηματοδοτήθηκε για πρώτη φορά από το Πράσινο Ταμείο, ώστε να μπορεί να διατηρήσει και να αυξήσει την επιχειρησιακή ικανότητα, τη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα του μηχανισμού της».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back