Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Χτύπημα η μετεγκατάσταση εκτός αστικού χώρου»

Εικόνα του άρθρου «Χτύπημα η μετεγκατάσταση εκτός αστικού χώρου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2019, 11:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΕΑΠ, παράταξη της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, διατυπώνει εννιά παρατηρήσεις για την υπόθεση του Μουσικού Σχολείου. Ανάμεσα σε αυτές, ξεχωρίζουν οι θέσεις ότι «τα σχέδια μετεγκατάστασης του Μουσικού Σχολείου εκτός του αστικού χώρου των Ιωαννίνων είναι για μας μέτρο χτυπήματος του συγκεκριμένου σχολείου» και το αίτημα για «σχολεία της γειτονιάς, σχολεία σύγχρονα και ασφαλή, με όλους τους χώρους και τις υποδομές που απαιτεί η εποχή μας».

Η ΕΑΠ σημειώνει ακόμα «η περιβόητη ‘αυτονομία’ των σχολείων, τα σχέδια για χρηματοδότηση ανάλογα με τις επιδόσεις είναι το άμεσο μέλλον που μας ετοιμάζουν».

Ακόμα, καταδικάζει την ανακοίνωση του Δήμου, που ο δήμαρχος ανέφερε ότι την έγραψε ο ίδιος, λέγοντας ότι «κανείς, κύριε δήμαρχε, δεν έχει ανάγκη υποκίνησης όταν ζει, εργάζεται, σπουδάζει κάτω απ' αυτές τις συνθήκες. Ξέρετε, οι άνθρωποι έχουν κρίση! Όσο για τους εκπαιδευτικούς, που παρουσιάζετε ως ιδιοτελείς προπαγανδιστές, είναι εκείνοι που με το φιλότιμό τους κρατούν τα σχολεία της χώρας όρθια, τη στιγμή που το κράτος τα έχει ξεγραμμένα».

Για την ανάμειξη της Μητρόπολης, η ΕΑΠ αναφέρει ότι «ακόμη κι αν δεν πιστέψουμε τις αναφορές ότι η στάση της έχει απώτερα κίνητρα (μένει να αποδειχθεί στο μέλλον, φυσικά), η επιλογή της να μην αναλαμβάνει την ευθύνη της συντήρησης των περιουσιών που διαχειρίζεται είναι τουλάχιστον προβληματική».

Τέλος, εγκαλεί την ΕΛΜΕ για τη «στρογγυλεμένη» ανακοίνωση και για την επιλογή «να μην μπει στην υπόθεση με όλες τις δυνάμεις της και με την ένταση που απαιτεί το πρόβλημα. Πάνω απ'όλα, κρίνουμε ως απαράδεκτη την αδιαφορία της πλειοψηφίας να καταδικάσει τις ύβρεις της δημοτικής αρχής προς τους συναδέλφους/ισσες του Μουσικού».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back