Λυκ πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας πτώσης

Εικόνα του άρθρου Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας πτώσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2019, 23:58
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ υποβιβάστηκε τυπικά σήμερα, αν και ουσιαστικά, είχε χάσει το παιχνίδι της παραμονής αρκετά νωρίτερα, θύμα της αγωνιστικής του αδυναμίας να διαφυλάξει τα κεκτημένα του και λιγότερο, των κακών διαιτησιών.

Το  0-2 με τον ΠΑΟΚ δεν είχε καμία σημασία όπως αποδείχθηκε, από τη στιγμή που ο ΟΦΗ προηγούταν ήδη από τις επτά και είκοσι το απόγευμα στο Περιστέρι. Ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά μια ώρα αργότερα στα Γιάννενα. Παρότι μέχρι τότε ο ΠΑΣ έδειχνε να έχει κάποιο σφυγμό, δεν απείλησε στα σοβαρά τον πρωταθλητή και αήττητο φιλοξενούμενο.

Στις δε εξέδρες, στέλνονταν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση: προς τον ισχυρότερο παράγοντα της σούπερ λίγκα αυτή τη στιγμή, πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, προς τη διοίκηση του ΠΑΣ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τη φετινή εικόνα (και είναι, σε μεγάλο βαθμό), αλλά και προς τον Γιάννη Πετράκη, ο οποίος θα φύγει από τα Γιάννενα με όχι καλά συνθήματα να ηχούν στον τελευταίο αγώνα του. Επίσης, αρκετά «μάζεψε» και ο Πασχαλάκης στο ημίχρονο.

Στο 66ο λεπτό το παιχνίδι διακόπηκε λόγω καπνογόνων και ξεκίνησε ξανά λίγο αργότερα.

Στο 74’ του αγώνα στο Περιστέρι, ο ΟΦΗ διπλασίασε το σκορ και η εξέδρα στα Γιάννενα αντέδρασε ανάλογα. Στο 79’ η «τελετή» έλαβε τέλος, με τον ΠΑΟΚ να κάνει το 2-0 με τον Σάχοβ.

Το ματς έκλεισε με επεισόδια στην εξέδρα που έφεραν άλλη μια διακοπή, στα τελευταία λεπτά. Η επέμβαση των ΜΑΤ έφερε, ως συνήθως, κρότου-λάμψης μέσα στον κόσμο, πολύ ξύλο και τραυματισμούς. 

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον ΠΑΟΚ αήττητο και τον ΠΑΣ υποβιβασμένο, τον ΟΦΗ στα μπαράζ και γενικώς, κανέναν και καμία να έχει πέσει από τα σύννεφα, αλλά με δεδομένη και διάχυτη τη στεναχώρια για την ομάδα…


 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Μιχαήλ, Τζημόπουλος,  Κάργας, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Κάστρο (74' Γιάκος), Πάντελιτς,  Σεργκελασβίλι, Παμλίδης (70' Λεό), Κρίζμαν (70' Μάνος).

 ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Τόσκα,  Γιαννούλης, Ολιβέιρα (77' Σάκχοφ), Κάνιας, Πέλκας, Ζαμπά (80'  Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (69' Ενρίκε), Άκπομ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back