ΒΙΒΛΙΟ

«Το χρονικό ενός δυσλεκτικού», μια νουβέλα του Γιάννη Πάσχου

Εικόνα του άρθρου «Το χρονικό ενός δυσλεκτικού», μια νουβέλα του Γιάννη Πάσχου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/08/2022, 12:51
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιάννης Πάσχος επιστρέφει, μετά από δύο χρόνια, στα λογοτεχνικά πράγματα, με μια νουβέλα, και δη αυτοβιογραφική. «Το χρονικό ενός δυσλεκτικού» είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς του γιαννιώτη συγγραφέα.

Η νουβέλα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Περισπωμένη», με τις οποίες ο Γιάννης Πάσχος είχε άλλες δύο συνεργασίες τα προηγούμενα χρόνια: τις συλλογές διηγημάτων «Οι μαγικές ιστορίες του Δον Ντομίνγκο» (2017) και «Φοβού τα βρέφη» (2020).  

«Το χρονικό ενός δυσλεκτικού» είναι λοιπόν μια αυτοβιογραφική νουβέλα που πραγματεύεται τις μαθησιακές δυσκολίες του συγγραφέα.

Και μια μικρή γεύση: «Δεν μου άρεσε καθόλου που οι συμμαθητές μου περίμεναν πότε θα έρθει η σειρά μου να διαβάσω για να γελάσουν. Με γέλια πνιχτά, γιατί ήμουν δασκαλοπαίδι και φοβόνταν μην τα μαλώσει η μάνα μου, εγώ, όμως, τα άκουγα τα τρανταχτά τα γέλια τους, όσο κι αν τα έκρυβαν, και στενοχωριόμουν. Είχα αρχίσει να αποκτώ ειδικότητα στο να ακούω αυτά που δεν ακούγονταν και να βλέπω αυτά που δεν φαίνονταν. Έψαχνα να βρω έναν τρόπο να υπάρξω κι εγώ, κι αφού αυτό δεν γινόταν με τους συνήθεις, συμβατικούς τρόπους εφεύρισκα άλλους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back