ΗΠΕΙΡΟΣ

«Χριστουγεννιάτικη» Γαβρολίμνη-Αμφιλοχία

Εικόνα του άρθρου «Χριστουγεννιάτικη» Γαβρολίμνη-Αμφιλοχία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2016, 17:58
ΗΠΕΙΡΟΣ

Κοντεύει να καταντήσει σαν το ανέκδοτο με το βοσκό και το λύκο, κυρίως με ευθύνη μερίδας ΜΜΕ που κάθε τόσο «παραδίδουν την Ιόνια» από τον περσινό Ιούνιο, αλλά τώρα φαίνεται ότι όντως, οι εκδρομείς προς Αθήνα ή θα πάνε μέσω παράκαμψης Αμφιλοχίας ή θα γυρίσουν μέσω αυτής, τις γιορτές. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη που επισκέφθηκε σήμερα την Ιόνια από την Κλόκοβα μέχρι τα όρια του νομού Ιωαννίνων περίπου. Το υπουργείο, που ούτε αυτό διεκδικεί τίποτα δάφνες σε θέματα επικοινωνιακής συνέπειας, δια στόματος κ. Σπίρτζη, λέει ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να παραδοθεί το τμήμα της Αμφιλοχίας μέχρι το τέλος του χρόνου. «Η παράκαμψη της Αμφιλοχίας θα δοθεί. Γίνεται προσπάθεια να δοθεί μέχρι τέλος του χρόνου» είπε ο υπουργός. Συνολικά, μίλησε για ένα πρώτο τμήμα 60χλμ που θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ακόμα ότι η σήραγγα της Κλόκοβας προχωράει με γρήγορους ρυθμούς: έχει ολοκληρωθεί η επένδυση και τοποθετούνται ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός ενώ ακολουθεί η ασφαλτόστρωση. Ο Μάρτιος αναμένεται να είναι ο μήνας ολοκλήρωσης των έργων.

Τότε, θα δοθεί περίπου το 90% του δρόμου στην κυκλοφορία και για ακόμα μια φορά, μετά την Εγνατία, θα λειτουργήσουν διόδια παρότι το έργο δεν είναι ολοκληρωμένο. Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε επίσης ότι υπάρχει πρόβλημα με την απαλλοτρίωση στο Αβγό (στο παλιό στρατόπεδο) και ότι το θέμα θα λυθεί «εντός του μήνα». «Τον Μάρτιο μετά από πάρα πολλά χρόνια επιτέλους η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος, θα μπορούν να εξυπηρετούνται από το σύνολο του έργου, έχοντας ένα ασφαλή αυτοκινητόδρομο, παρακάμπτοντας και ξεχνώντας την ταλαιπωρία της Παλιβούνας, της Κλόκοβας, με τα εγκαίνια που θα γίνουν για τη λειτουργική ολοκλήρωση του έργου από τον πρωθυπουργό» είπε ο κ. Σπίρτζης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back