ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χρήστος Μαντάς για σκάνδαλο Νovartis

Εικόνα του άρθρου Χρήστος Μαντάς για σκάνδαλο Νovartis
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2018, 16:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σχετικά με τη δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis και τους προστατευόμενους μάρτυρες, έκανε δηλώσεις ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, στην τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι «Σήμερα».

«Είναι νομίζω εκτός πραγματικότητας αυτά που λέγονται για τους μάρτυρες που βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας, ότι δηλαδή είναι ανώνυμοι, κουκουλοφόροι κλπ. Είναι επώνυμοι και προβλέπεται αν υπάρξει απόφαση του δικαστηρίου στην πορεία της διαδικασίας, να αποκαλυφθούν. Ήταν μια σχηματισμένη δικογραφία για ένα υπαρκτό σκάνδαλο και μάλιστα διεθνές. Και από την στιγμή που πέφτει πάνω σε πολιτικά πρόσωπα, αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό και την δημοκρατία μας» ανέφερε. 

Σε ερώτημα για την κριτική που ακούγεται ότι η κυβέρνηση έχει βάλει ψευδομάρτυρες, ο Χρήστος Μαντάς απάντησε: «Αν εννοείτε πως υπάρχει ισχυρισμός που λέει πως η κυβέρνηση έχει ‘στήσει’ την διαδικασία, αυτό κατά την γνώμη μου είναι ευθεία προσβολή προς τη δικαιοσύνη. Διότι η δικαιοσύνη βάζει στη διαδικασία προστασίας τους μάρτυρες, εφόσον έχει διασταυρώσει και αξιολογήσει τα δεδομένα που έχει στην διάθεση της». Κατέληξε δε λέγοντας ότι «πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και να μη βιαζόμαστε», ενώ ανέφερε ότι από τον κανονισμό της Βουλής προβλέπεται να μη δημοσιοποιείται η δικογραφία.

.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back