Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χρηματοδότηση για καλύτερους αγροτικούς δρόμους

Εικόνα του άρθρου Χρηματοδότηση για καλύτερους αγροτικούς δρόμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2019, 19:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκ. ευρώ, (με 300.000 από ίδιους πόρους), για παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους εξασφάλισε ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», μετά από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμος Ιωαννιτών με πρόταση του αντιδημάρχου Θανάση Μανταλόβα πρότεινε παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους, στις δημοτικές ενότητες Παμβώτιδας, Ανατολής, Μπιζανίου και Περάματος, προκειμένου να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες.

Συνολικά, οι δρόμοι που θα αναβαθμιστούν έχουν μήκος 11,3 χλμ, βρίσκονται εκτός οικισμών και προβλέπονται στα σχετικά διαγράμματα των διανομών ή των αναδασμών.

Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις θα γίνουν:

• Στον Κατσικά σε δρόμο μήκους 1.534μ.

• Στο Δροσοχώρι, τρία τμήματα συνολικού μήκους 1.388 μ

• Στη Γορίτσα Κουτσελιού σε δρόμο μήκους 736μ

• Στην Καστρίτσα σε δρόμο μήκους 1.817μ

• Στους Μουζακαίους  σε δρόμο μήκους 344μ

• Στην Μπάφρα, σε τέσσερα τμήματα συνολικού μήκους 2.932μ

• Στο Πέραμα, σε τμήμα μήκους 654μ-

• Στην Περίβλεπτο, σε δύο τμήματα συνολικού μήκους 1.590,00μ

• Στην Κόντσικα σε δρόμο μήκους 367μ

Επίσης, ο Δήμος Ιωαννιτών έχει προκηρύξει έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 600.000 ευρώ και αφορά δρόμους σε Πεδινή, Αμπελειά, Κόντσικα, Κουτσελιό, Χαροκόπι, Μάρμαρα.

«Έχοντας σαν πρώτη προτεραιότητα την ισόρροπη ανάπτυξη, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για έργα σε κάθε δημοτική ενότητα. Έργα ουσίας που στηρίζουν στην πράξη τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Ο κ. Μανταλόβας πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Ιωαννιτών έχει στη διάθεσή του ποσό που φτάνει τα 1,8 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις σε αγροτική οδοποιία:  «Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο θέλοντας να ενισχύσουμε έναν σημαντικό κλάδο της οικονομίας μας, πάνω στον οποίο στηρίζουμε την ανάπτυξη του τόπου μας», δήλωσε.

Τέλος, η αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα πρόσθεσε πως «είμαστε συνεχώς δίπλα στους ανθρώπους που παράγουν με πολυδιάστατες δράσεις, είτε αυτές αφορούν την βελτίωση των υποδομών, είτε την προώθηση των προϊόντων τους».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back