ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το… χρηματιστήριο του μελομακάρονου στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Το… χρηματιστήριο του μελομακάρονου στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2023, 09:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από λίγες μέρες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε αρχικά ότι το «καλάθι των Χριστουγέννων», μια από τις αρκετές εμβαλωματικές και όχι επαρκείς παρεμβάσεις στην καλπάζουσα ακρίβεια, θα περιλάμβανε τα... εμβληματικά τμήματα του γιορτινού τραπεζιού: μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Η ανακοίνωση παραξένεψε λίγο, καθώς πέρυσι δεν συμπεριλαμβάνονταν τα δύο γλυκά που στην εποχή τους, γίνονται πιο ακριβά και από… ρεύμα.

Λίγο αργότερα ήρθε και η «επανάληψη στο ορθό» που διευκρίνιζε ότι μελομακάρονα και κουραμπιέδες δεν θα ήταν τελικά στην λίστα των κάπως φθηνότερων προϊόντων. Η αιτιολογία ήταν από αυτές που έχουν βάση, αλλά προκαλούν και ελαφρά ειρωνεία, καθώς αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να παρέμβει όντως στην αγορά, υπέρ φθηνότερων τιμών: «Συνήθως τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία είναι καλύτερες πηγές για αυτού του είδους τα προϊόντα και πολλές φορές πετυχαίνουν πολύ καλύτερες τιμές από ένα σούπερ μάρκετ» είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Πόσο κοστίζουν όμως τα μελομακάρονα στην αγορά;

Στα Γιάννενα κυμαίνονται από 11 και 12 ευρώ στην παραδοσιακή τους εκδοχή, μέχρι (και) 17 ευρώ στην πιο σύνθετη (με σοκολάτα κ.λπ.).

Στα προσυσκευασμένα οι τιμές είναι χαμηλότερες: ξεκινάνε από 8 ευρώ το κιλό.

Αν επιχειρήσετε και… ιντερνετικές παραγγελίες, μπορεί να τα βρείτε και λίγο χαμηλότερα.

Την ίδια στιγμή πάντως, οι τιμές χονδρικής ξεκινούν από χαμηλότερα, έως και 6 ευρώ το κιλό, που είναι μια σαφώς λογικότερη τιμή, δεδομένης της γενικότερης ακρίβειας.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back