ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς κουραμπιέδες και μελομακάρονα το «Καλάθι των Χριστουγέννων»

Εικόνα του άρθρου Χωρίς κουραμπιέδες και μελομακάρονα το «Καλάθι των Χριστουγέννων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2023, 18:13
ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μια ανακοίνωση-«ορθή επανάληψη» το υπουργείο Ανάπτυξης αφαίρεσε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες από το «Καλάθι των Χριστουγέννων» 

Η αρχική σημερινή ανακοίνωση του το υπουργείο Ανάπτυξης ανέφερε πως σε αυτό περιλαμβάνονται 8 κατηγορείς προϊόντων: «αρνί, κατσίκι, γαλοπούλα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκι, βασιλόπιτα, σοκολάτα».

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, σε νέα ανακοίνωσή του, το υπουργείο διόρθωνε σε 6 τα προϊόντα του εορταστικού καλαθιού: «αρνί, κατσίκι, γαλοπούλα, τσουρέκι, βασιλόπιτα, σοκολάτα».

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, αναφερόμενος ειδικότερα στους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, είπε ότι «συνήθως τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία είναι καλύτερες πηγές για αυτού του είδους τα προϊόντα και πολλές φορές πετυχαίνουν πολύ καλύτερες τιμές από ένα σούπερ μάρκετ». Αντίθετα, το τσουρέκι είναι «διατηρήσιμο» στα σουπερμάρκετ και μετά τις γιορτές, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Σημειώνεται ότι και πέρυσι είχαν εξαιρεθεί τα δύο είδη που είναι τα πιο κλασικά χριστουγεννιάτικα γλυκά και φέτος κοστίζουν και πάλι πανάκριβα στη λιανική.

Το «καλάθι του νοικοκυριού»

Εξάλλου, σήμερα ανακοινώθηκε ότι παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου το «καλάθι του νοικοκυριού» -που είχε παραταθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back