ΗΠΕΙΡΟΣ

Χρ. Τσιρογιάννης: «Εγώ τέτοιο λάθος δεν θα το στηρίξω»

Εικόνα του άρθρου Χρ. Τσιρογιάννης: «Εγώ τέτοιο λάθος δεν θα το στηρίξω»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2020, 00:14
ΗΠΕΙΡΟΣ

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο εκφράζει την αντίθεσή του «στη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στην Άρτα» ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών, τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν γνωστό στους τοπικούς φορείς ότι θα γίνει δομή στο Χανόπουλο Άρτας (διαβάστε εδώ).

Ο κ. Τσιρογιάννης, με ανάρτησή του στο fb, λίγη ώρα μετά το τέλος της σύσκεψης, αναφέρει ότι είναι αντίθετος στο να «δημιουργηθεί ‘μια πόλη μέσα στην πόλη’, φέρνοντάς μας 1.500 μετανάστες σε μια ήδη επιβαρημένη από μετανάστες περιοχή (σ.σ. ως… επιβάρυνση βλέπει όσους μετανάστες εργάζονται στον αγροτικό τομέα)», ενώ υπογραμμίζει ότι «εγώ τέτοιο λάθος δεν θα το στηρίξω».

Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Μπορώ να κατανοήσω την αναγκαιότητα υπό συνθήκες πίεσης, να φιλοξενηθούν σε ιδιωτικό χώρο 400 μετανάστες - δηλαδή το 1% του Δήμου μας. Αλλά είμαι αντίθετος στο να δημιουργηθεί ‘μια πόλη μέσα στην πόλη’, φέρνοντάς μας 1.500 μετανάστες σε μια ήδη επιβαρυμένη από μετανάστες, περιοχή. Όσοι με την ευθυνοφοβία τους ή την αδιαφορία τους για τον λαό της Άρτας αποδυναμώνουν αυτά τα επιχειρήματα της κοινής λογικής που εξέθεσα σήμερα, ή με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους που καλλιέργησαν το προηγούμενο διάστημα, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας βγουν στον Αρτινό λαό να τον πείσουν. Γιατί εγώ ένα τέτοιο λάθος δεν θα το στηρίξω».

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσιρογιάννης, με ισχυρή πολιτική αναφορά στη ΝΔ, κάθε άλλο παρά διατεθειμένος είναι να αποδεχτεί τις εξελίξεις...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back