Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Χρ. Μαντάς: Τα μέτρα θα ισχύσουν μόνο με διευθέτηση του χρέους

Εικόνα του άρθρου Χρ. Μαντάς: Τα μέτρα θα ισχύσουν μόνο με διευθέτηση του χρέους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2017, 13:47
ΕΛΛΑΔΑ

«θα ψηφίσουμε πριν τις 22 Μαΐου μέτρα και αντίμετρα που θα ισχύσουν μόνο εάν πάρουμε τα μέτρα για το χρέος», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι τα μέτρα αφορούν τη διετία 2019-2020, μετά τη λήξη του προγράμματος.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια διαδικασία που ολοκληρώνεται τεχνικά η αξιολόγηση και πλέον θα μπούμε σε μια γρήγορη διαδικασία για το χρέος» είπε ο κ. Μαντάς και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που η Γερμανία είπε ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει συμφωνία, το Ταμείο έβαλε δύο θέματα, ένα σε εμάς τα μέτρα και ένα στην Ευρώπη το χρέος».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η συμφωνία αφορά την προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος για να δοθεί σήμα σε όλες τις πλευρές «για να μπούμε και στην ποσοτική χαλάρωση, για την οποία ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι ζήτησε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους για να ενταχθεί και η Ελλάδα στο πρόγραμμα της ΕΚΤ». 

Ο κ. Μαντάς επανέλαβε πως ο στόχος είναι να βγει η χώρα στις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back