ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Χρ. Γρίβας: «Η κυβέρνηση έχει αλλεργία στην εργασία»

Εικόνα του άρθρου Χρ. Γρίβας: «Η κυβέρνηση έχει αλλεργία στην εργασία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2023, 12:20
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Συναντήσεις είχε ο υποψήφιος βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Χρήστος Γρίβας με διανομείς,  εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, το Συνδικάτο Εργαζομένων Μεταφορών Ηπείρου-Κέρκυρας και το Σωματείο Εργαζομένων Υπεραστικού ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ .

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Γρίβας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι μισθωτοί βιώνουν στην καθημερινότητα τις τραγικές συνέπειες της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας που νομοθέτησε η ΝΔ» και ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από την αρχή «απέδειξε ότι έχει αλλεργία στην εργασία με δικαιώματα καθώς κατήργησε όλες  τις προστατευτικές διατάξεις και αποδυνάμωσε  το ΣΕΠΕ υποβαθμίζοντάς το σε γενική διεύθυνση».

Σημειώνει επίσης ότι «το καταστροφικό της έργο για τον κόσμο της εργασίας ολοκληρώθηκε με το νόμο Χατζηδάκη ν 4808/21, που αφήνει τον εργαζόμενο να διαπραγματευτεί μόνος και απροστάτευτος με τον εργοδότη του, που κατάργησε το 8ωρο, καθιέρωσε τις απλήρωτες υπερωρίες, κατάργησε την επαναπρόσληψη σε περίπτωση άκυρης ή καταχρηστικής απόλυσης, θέσπισε τεκμήριο ότι οι διανομείς είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν καλύπτονται από το εργατικό δίκαιο».

Ο κ. Γρίβας παρουσίασε δέσμη μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, επαναφορά των προστατευτικών διατάξεων για τους εργαζόμενους-ες, κατάργηση του «νόμου Χατζηδάκη», επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, αναβάθμιση του ΣΕΠΕ και επιδίωξη μείωσης του χρόνου εργασίας στο 35ωρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3