ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Χιλιοδοκιμασμένες αντιλαϊκές συνταγές»

Εικόνα του άρθρου «Χιλιοδοκιμασμένες αντιλαϊκές συνταγές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2017, 14:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με επίθεση στην κυβερνητική πολιτική και εκτενή αναφορά στην ιστορία του ΚΚΕ, μίλησε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας χτες στον Μώλο, σε συγκέντρωση, για δεύτερη φορά φέτος στην πόλη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για «χιλιοδοκιμασμένες αντιλαϊκές συνταγές ΕΕ ΔΝΤ που εφαρμόζουν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνήσεις» και διέψευσε τις εξαγγελίες περί ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας, ειδικά για τη νεολαία: «Είναι σταθερότητα να έχεις δουλειά 5 ή 8 μήνες το χρόνο;» διερωτήθηκε, αναφερόμενος επίσης στους χαμηλούς μισθούς που συχνά καθυστερούνται, ειδικά στους νέους εργαζόμενους.

Η ομιλία του κ. Κουτσούμπα ήταν στο πλαίσιο του αντικαπιταλιστικού διημέρου της ΚΝΕ που γίνεται στα Γιάννενα. Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία του ΚΚΕ και της ΟΚΝΕ, κάτι που το κόμμα κάνει πολύ συχνά έτσι και αλλιώς και επιτέθηκε στη σχέση της κυβέρνησης με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ: «Δεν είναι τυχαία τα ευχαριστώ των ΗΠΑ για τη βάση της Σούδας. Η Σούδα ήταν το ορμητήριο για τους 58 πυραύλους τόμαχωκ που σφυροκόπησαν τη Συρία πριν από λίγο καιρό» είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, αναφέρθηκε και στην Οκτωβριανή Επανάσταση που όπως είπε, έδειξε ότι «είναι εφικτή μια κοινωνία χωρίς αφεντικά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back