«Χειρονομία» ΑΚ: «Η αστυνομία χτύπησε κόσμο»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2023, 12:51

Σε ανακοίνωσή της για τα γεγονότα της πορείας της 17ης Νοεμβρίου στα Γιάννενα, η «Χειρονομία» Αντιεξουσιαστική Κίνηση καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων περιγράφει πως «την ώρα που σχεδόν όλα τα μπλοκ της πορείας είχαν καταλήξει στην Περιφέρεια, οι επικεφαλής των οργάνων της τάξης αποφάσισαν, με αφορμή μία άνευ σημασίας επίθεση που δέχθηκαν, να ξαμολήσουν ΜΑΤ και ασφαλίτες από το αστυνομικό μέγαρο, οι οποίοι ξεχύθηκαν όλο χαρά προκειμένου να επιτεθούν και να διαλύσουν το υπολειπόμενο σώμα της πορείας».

Αναφέρει επίσης το περιστατικό με τα χημικά που έριξε η αστυνομία στην πορεία, τα οποία κατέληξαν σε κάδους απορριμμάτων και τρεις εργαζόμενες στην καθαριότητα του Δήμου, στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους.

«Δεν είχαμε προφανώς καμία αυταπάτη για το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Στον βαθμό που μας αντιστοιχούσε, προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε ότι ο κόσμος της πορείας δεν θα τραυματιστεί και δεν θα ποδοπατηθεί από τους αστυνομικούς. Γνωρίζουμε και δεν ξαφνιαζόμαστε με το γεγονός ότι ‘αυτοί που απλά κάνουν τη δουλειά τους’ την κάνουν πολύ καλά, ακριβώς επειδή χτυπάνε ανυπεράσπιστο κι ανυποψίαστο κόσμο, ακριβώς επειδή τους αρέσει να βλέπουν τους ανθρώπους να πανικοβάλλονται» συμπληρώνει και καταλήγει:

«Η ελληνική αστυνομία δεν δίνει δεκάρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αδιαφορεί πλήρως για τον κόσμο που ποδοπατείται, αφού στο τέλος της ημέρας, ξέρουμε ότι η πλειοψηφία των οργάνων της τάξης έχει επιλέξει συνειδητά να βρίσκεται απέναντι σε όσους και όσες αντιστέκονται και σηκώνουν κεφάλι. Αυτός είναι ο ρόλος τους. Ο δικός μας, από την άλλη, είναι να βρισκόμαστε πάντοτε επί ποδός, να στεκόμαστε συνειδητά ενάντια στην κουλτούρα της υποταγής και οργανωμένα να διεκδικούμε τη θέση μας στον δρόμο, προκειμένου να νικήσουμε τη βαρβαρότητα του συστήματος που μας περιβάλλει».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back