Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χατζηκώστα: μια «ήπια» δομή για Covid-19

Εικόνα του άρθρου Χατζηκώστα: μια «ήπια» δομή για Covid-19
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2020, 16:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη λειτουργία τμήματος του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» ως μιας δομής νοσηλείας ήπιων περιστατικών με Covid-19 επιδιώκει η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης, σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο στον τοπικό Τύπο, κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα, ανέφερε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα έχει αποστείλει έγγραφo σε όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία της αρμοδιότητάς του (Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας) να ετοιμαστούν για νοσηλεία ήπιων περιστατικών τουλάχιστον.



Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιω. Καρβέλης (στη μέση) και δίπλα του η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα

και ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Ν. Κατσακιώρης


Ο χώρος του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» που προορίζεται για νοσηλεία ασθενών με ήπια συμπτώματα είναι το πολυδύναμο κέντρο αντιμετώπισης αλκοολικών και κρίσης των χρηστών ναρκωτικών. Αν και η εκτίμηση του κ. Καρβέλη ήταν ότι «κανονικά η δομή θα έπρεπε να είναι έτοιμη», φαίνεται ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα που δυσκολεύουν την… πιο ευέλικτη χρήση του πολυδύναμου κέντρου.

Σε επίπεδο υποδομών, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ήταν καθησυχαστικός, λέγοντας ότι «απαιτείται μόνο μόνωση» του χώρου που θα επιλεγεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου για τη στέγαση της δομής. Τα της διευθέτησης των ζητημάτων του «Χατζηκώστα» αναμενόταν να συζητηθούν λίγο αργότερα και σε σύσκεψη με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Ακόμα και με την επίλυση των εκκρεμοτήτων για την αλλαγή της χρήσης του πολυδύναμου κέντρου λόγω Covid-19, παραμένει το ερώτημα αν υπάρχει επαρκές προσωπικό στο νοσοκομείο.

Με την επέκταση της νοσηλείας ασθενών με Covid-19 στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», η 6η ΥΠΕ ευελπιστεί πάντως ότι θα υπάρξει αποσυμφόρηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο δέχεται μια μεγάλη πίεση τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Αυτή τη στιγμή, στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων νοσηλεύονται 26 ασθενείς, με τους 10 από αυτούς να προέρχονται από το Γηροκομείων των «Ζωσιμάδων». Άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, από τους 10 ηλικιωμένους με Covid-19 του Γηροκομείου, οι έξι δεν χρήζουν νοσηλείας, αλλά νοσηλεύονται βάσει πρωτοκόλλου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back