ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χαμόγελα για το αεροδρόμιο

Εικόνα του άρθρου Χαμόγελα για το αεροδρόμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2017, 18:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη είναι η δημοτική αρχή Ιωαννίνων με τις εξελίξεις γύρω από τη λειτουργική και επιχειρησιακή αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Και δικαιολογημένα, αν λάβει κανείς υπόψη ότι η πολύμηνη προσπάθειά της να καταστεί το αεροδρόμιο ένας πόλος έλξης πτήσεων τσάρτερ, σε συνδυασμό και με τις συγκυρίες, έχει αποτέλεσμα. Αναμφίβολα, το αποτέλεσμα έρχεται να τη δικαιώσει για την επιμονή της αλλά και για το κλίμα συνεργασίας που επιτεύχθηκε με τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής.

Μία μέρα μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την επίλυση του προβλήματος του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας εμφανίστηκε, σε συνέντευξη Τύπου, αισιόδοξος για το επόμενο καλοκαίρι: «Πλέον η επιχειρησιακή ετοιμότητα του αεροδρομίου είναι δεδομένη και τα Γιάννενα θα γεμίσουν το επόμενο καλοκαίρι με πτήσεις τσάρτερ και όχι μόνο», εννοώντας και τη δρομολόγηση τακτικών δρομολογίων.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Μπέγκας μίλησε για τους στρατηγικούς στόχους που πρέπει να έχει επιπλέον μια δημοτική αρχή. «Από την πρώτη στιγμή το θέμα της πλήρους αναβάθμισης του αεροδρομίου ήταν για εμάς ένα πολιτικό ζήτημα πρώτης προτεραιότητας το οποίο, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία» τόνισε. Έμφαση έδωσε δε στη συλλογικότητα της όλης προσπάθειας, μαζί με όλους τους φορείς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου για διεκδίκηση της αναβάθμισης του αεροδρομίου. 

«Όταν οι δυνάμεις ενώνονται και δρουν κάτω από συγκεκριμένο σχέδιο θα έχουμε επιτυχίες. Έτσι πρέπει να κινούμαστε σε όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου αν θέλουμε να πάμε μπροστά… Κάναμε μια προσπάθεια για όλη την Ήπειρο. Για εμάς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων είναι το αεροδρόμιο όλης της Ηπείρου» υπογράμμισε.

Ο κ. Μπέγκας εκτίμησε ότι οι δύο οδικοί άξονες (Εγνατία και Ιόνια), το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το αεροδρόμιο δημιουργούν ένα σημαντικό δίκτυο υποδομών και μεταφορών στην Ήπειρο, υπενθυμίζοντας παράλληλα την εκκρεμότητα με τη συνέχιση της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακαβιά.

Στη συνέντευξη Τύπου, μίλησε και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας. Ο κ. Γκόλας εξέφρασε την άποψη ότι, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, «έχουμε πλέον τα μέσα να φέρουμε αεροπορικές εταιρίες στα Γιάννενα όχι μόνο μέσω τσάρτερ αλλά και σε πιο μόνιμη βάση». Όπως είπε, υπάρχει επίσημο αίτημα από την αεροπορική εταιρία Astra, ενώ έχουν γίνει συζητήσεις, οι οποίες θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση αρχικά από Κύπρο και τη Γερμανία. «Νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και σύντομα θα έχουμε κι άλλα θετικά νέα γύρω από τον τουρισμό», επεσήμανε.

Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να γίνει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Θάνο Βούρδα για να κανονιστούν τα διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών με καύσιμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back