Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χαμηλά τους τόνους κρατά ο Πετράκης

Εικόνα του άρθρου Χαμηλά τους τόνους κρατά ο Πετράκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2016, 11:17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μόνο ικανοποιημένος δεν θα μπορούσε να είναι ο προπονητής των Νορβηγών, Φαγκέρμο, από την έκβαση του παιχνιδιού, καθώς στη συνέντευξη Tύπου που ακολούθησε παραδέχθηκε πως δεν περίμενε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, παρά το γεγονός πως η ομάδα του ήταν προετοιμασμένη.

«Είχαμε την κατοχή, παλέψαμε, ήμασταν δυνατοί, αλλά τελικά ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ελπίζω για μια νίκη, δεν συμβαίνει συχνά ένα τέτοιο αποτέλεσμα για μας, αλλά σε μεγαλύτερο γήπεδο, σαν και αυτό που έχουμε, στον επαναληπτικό μπορούμε. Δεν παρουσιάσαμε την εικόνα που θέλαμε, αλλά θα παλέψουμε για τη νίκη», είπε ο προπονητής της Όντ. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «σήμερα έπαιξαν άνδρες με παιδιά», για να περιγράψει την αποφασιστικότητα του ΠΑΣ.

Ο Φαγκέρμο κλήθηκε να σχολιάσει και το τι περιμένει στη ρεβάνς, λέγοντας πως θα ξεκουράσει τους παίκτες του και πως δεν πρέπει να φοβηθούν το ματς στην έδρα τους, ενώ για την ατμόσφαιρα του γηπέδου είπε: «Ήταν φανταστική. Για μας αυτή η περίοδος είναι γιορτών και διακοπών, αλλά θα περιμένουμε κι εμείς τον κόσμο μας να έρθει να μας υποστηρίξει».



Τέλος, για το αν θεωρεί πως η ζέστη επηρέασε τους παίκτες του ήταν κατηγορηματικός! «Όχι, όχι, όχι, δεν ήταν αυτός ο λόγος για την ήττα μας. Το πρόβλημα δεν ήταν η ζέστη. Έχω παίκτες άντρες, αλλά σήμερα έπαιξαν σαν αγόρια».

«ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ»

Με τη σειρά του ο Γιάννης Πετράκης προτίμησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, παρά το 3-0, ενώ όταν ρωτήθηκε, ξεκάθαρα είπε πως αυτή τη νίκη την αφιερώνει στον κόσμο του ΠΑΣ.

Αρχικά ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός δήλωσε: «Είναι μια σημαντική στιγμή για τον ΠΑΣ, την οικογένεια, την πόλη και την Ήπειρο! Συνδυάστηκε το ντεμπούτο μας στην Ευρώπη με μια μεγάλη νίκη και αυτό έχει μεγάλη αξία, αλλά για να αποκτήσει μεγαλύτερη, αν σήμερα ήμασταν μία φορά συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, θα πρέπει να είμαστε σε πολλαπλάσιο βαθμό στο επαναληπτικό παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στον κόσμο. Θέλουμε τη στήριξη των φιλάθλων σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και στις κακές στιγμές την υποστήριξή του.

Στη συνέχεια ο κ. Πετράκης ρωτήθηκε για το αν τελικά διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, αυτό που είχε πει και ο Αλέξης Μιχαήλ πριν το ματς, δηλαδή πως οι παίκτες θα κάνουν κατάθεση ψυχής.

«Οι παίκτες υπηρέτησαν καλά το ματς, λίγες φορές έγιναν επικίνδυνοι οι αντίπαλοι. Στην πρώτη φάση του παιχνιδιού ευτυχήσαμε να προηγηθούμε. Το τελικό σκορ θεωρώ ότι είναι δίκαιο, γιατί είχαμε κι άλλες ευκαιρίες, ενώ ο αντίπαλος δεν έβρισκε τρόπο να γίνει επικίνδυνος. Για να κάνεις σπουδαία πράγματα πρέπει να το θέλεις. Το πιο σπουδαίο ήταν αυτό. Κατευθύναμε καλά τη θέληση βάσει του σχεδιασμού, που μας έφερε και το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ρωτήθηκε για το αν θα αλλάξει τακτική στο επαναληπτικό παιχνίδι και στην απάντηση του σημείωσε: «Κάθε ματς είναι ξεχωριστό, σήμερα είδαμε πως σκέφτονται οι αντίπαλοι, θα αναλύσουμε το σημερινό ματς. Δεν υπάρχουν πανομοιότυπα παιχνίδια. Θα δούμε πως θα προσεγγίσουμε το δεύτερο παιχνίδι».

Ο προπονητής του ΠΑΣ αναφέρθηκε και στην αποδυνάμωση της ομάδας, στη μεσοεπιθετική γραμμή, λόγω των αποχωρήσεων παικτών και σημείωσε τα εξής: «Μια σπουδαία ομάδα την κάνουν σπουδαίοι παίκτες. Μία νίκη δεν αλλάζει τα δεδομένα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, η διάρκεια σε καθιερώνει ως σπουδαίο. Μην παίρνουμε αέρα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Πιστεύω πολύ σ’ αυτήν την ομάδα. Όταν οι παίκτες είναι αφοσιωμένοι, πετυχαίνεις. Ο ΠΑΣ είναι οικογένεια».

Τέλος, για μια πιθανή ενίσχυση του ΠΑΣ είπε: «Πήραμε 3 παιδιά, τα 2 έπαιξαν, χρειαζόμαστε κι άλλη βοήθεια, αλλά έχουμε υπομονή. Στηριχτήκαμε σε εκείνους που είχαμε πέρυσι. Με υπομονή και ηρεμία θα ενισχυθούμε», ενώ καταλήγοντας τόνισε με έμφαση: «Δεν υπάρχει ασφάλεια στη ζωή. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς το αποτέλεσμα. Δεν χρειάζονται φανφάρες ούτε από εσάς. Δεν γίναμε σπουδαίοι από τη μία μέρα στην άλλη».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back