ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο εξαιρετικός κύριος Πετράκης

Εικόνα του άρθρου Ο εξαιρετικός κύριος Πετράκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2017, 14:13
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πριν από τρία χρόνια, ο ΠΑΣ έβγαινε από έναν κακό πρώτο γύρο και στις 28 Ιανουαρίου άλλαζε τον τρίτο του προπονητή, εκείνη τη χρονιά, όντας ξεκινήσει με τον Σάββα Παντελίδη και συνεχίζοντας με τον Σάκη Τσιώλη. Ο καρδιτσιώτης τεχνικός όμως αποχώρησε λίγο πριν συμπληρωθουν τρεις μήνες, καθώς τα αποτελέσματα και η αγωνιστική εικόνα του ΠΑΣ, δεν βελτιώθηκαν.

Τότε, ο Γιάννης Πετράκης, γεννημένος το 1959 στο Ρέθυμνο, έμοιαζε με «λύση ανάγκης». Ο ΠΑΣ ανακοίνωσε τη συνεργασία μαζί του στις 28 Ιανουαρίου 2014 και έμελλε, όχι απλώς να μην το μετανιώσει, αλλά να έχει σήμερα τον προπονητή που σπάει τα ρεκόρ, το ένα μετά το άλλο.

Σήμερα λοιπόν, στα «γενέθλια» των τριών ετών στον πάγκο των «Ταύρων», ο εξαιρετικός τύπος, κύριος Πετράκης, μετράει τα εξής επιτεύγματα: το καλύτερο ρεκόρ νικών-ηττών-ισοπαλιών σε ποσοστό, σπάζοντας εκείνο του Αντώνη Γεωργιάδη που κρατούσε από το ’79, την τρίτη θέση στον πίνακα των «μακροβιότερων», έχοντας όμως σερί παρουσία στον ΠΑΣ, ενώ ετοιμάζεται να σπάσει τα επιτεύγματα του Γεωργιάδη, με τους αγώνες στην Α’ εθνική.

Ο Πετράκης έχει ήδη ένα βραβείο καλύτερου προπονητή στη Σούπερ Λίγκα, σύμφωνα με τις ψήφους του ΠΣΑΠ, ενώ έγινε ο πρώτος προπονητής που οδήγησε τον ΠΑΣ σε συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτή τη στιγμή, έχει την πιο μακρά συνεχή θητεία σε πάγκο ομάδας της κατηγορίας.

Εκτός όμως από τους αριθμούς, υπάρχει και η ουσία: ο Γιάννης Πετράκης και το επιτελείο του, έχουν συνδέσει την παρουσία τους με την καλύτερη εποχή του ΠΑΣ στη σύγχρονη ιστορία του, σε σημείο να απειλούν στα ίσια το «μύθο των Αργεντίνων»: ο ΠΑΣ έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι «ασανσέρ» στις κατηγορίες, έχει καθιερωθεί στις ψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, «κοιτάει στα μάτια» αντιπάλους με μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό εκτόπισμα. Επίσης, βγάζει συνεχώς παίκτες, αξιοποιώντας ποδοσφαιριστές που έρχονται από τις ακαδημίες, αλλά και αναδεικνύοντας μεταγραφές που δεν κάνουν «μπαμ» όταν γίνονται.

Κοντά σε όλα αυτά, ο Γιάννης Πετράκης είναι ένας εξαιρετικός κύριος, εντός και εκτός γηπέδου. Πράγματα δηλαδή που δεν βρίσκονται συχνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back