ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Χάκαραν λογαριασμούς στο Twitter υπέρ του Ερντογάν

Εικόνα του άρθρου Χάκαραν λογαριασμούς στο Twitter υπέρ του Ερντογάν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2017, 17:24
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τουλάχιστον 25 επίσημοι λογαριασμοί στο Twitter παραβιάστηκαν, εμφανίζοντας αναρτήσεις υπέρ του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη διπλωματική διαμάχη Τουρκίας – Ολλανδίας.

Οι κυβερνοπειρατές χρησιμοποίησαν hashtags, όπως #Nazialmanya (ναζιστική Γερμανία) και #Nazihollanda (ναζιστική Ολλανδία), και επιτέθηκαν εναντίον των λογαριασμών εκδοτών, κυβερνητικών υπηρεσιών, προέδρων μεγάλων εταιρειών, αλλά και απλών χρηστών του Twitter. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, ανάμεσα στους λογαριασμούς που παραβιάστηκαν περιλαμβάνονται διεθνείς οργανισμοί και μέσα ενημέρωσης, όπως η Die Welt, το περιοδικό Forbes, το BBC North America, το Reuters Japan αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Γάλλος πολιτικός Αλαίν Ζιπέ και οι λογαριασμοί του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας.

Το BBC North America έχει αναρτήσει ήδη το μήνυμα: «Γεια σας, προσωρινά χάσαμε τον έλεγχο του λογαριασμού αυτού, αλλά έχουμε επιστρέψει στην κανονική ροή». 

Οι αναρτήσεις περιλάμβαναν μια σβάστικα και χαρακτήριζαν την επίθεση ως ένα «μικρό οθωμανικό χαστούκι». «Θα σας δούμε στις 16 Απριλίου» έλεγαν, αναφερόμενα στην ημερομηνία του τουρκικού δημοψηφίσματος, το οποίο αναμένεται να χορηγήσει περισσότερες εξουσίες στον Ερντογάν και κατέληγαν: «Τι γράφω; Μάθετε τούρκικα». 

Στην ανάρτηση συμπεριλαμβανόταν και ένα τετράλεπτο βίντεο, με διάφορες σκηνές από ομιλίες του Ερντογάν, στο οποίο δήλωνε: «Αν είναι να πεθάνουμε, ας πεθάνουμε σαν άντρες».

Λίγο αργότερα, το Twitter Counter, διαφημιστικό εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες και στις εταιρείες να παρακολουθούν τη δημοτικότητά τους, ανέφερε πως ερευνά την υπόθεση. 

«Η εφαρμογή μας έχει χρησιμοποιηθεί. Γνωρίζουμε την κατάσταση και διεξάγουμε έρευνα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Twitter Counter, Omer Ginor. 

Από την πλευρά του εκπρόσωπος της Twitter, δήλωσε ότι «γνωρίζουμε ότι υπήρξαν το πρωί προβλήματα σε πολλούς λογαριασμούς (…) Εντοπίσαμε γρήγορα την πηγή, η οποία περιορίζεται σε μια τρίτη εφαρμογή. Αναστείλαμε αμέσως τα δικαιώματά της».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back