ΕΛΛΑΔΑ

Χαιρετίζοντας τη… ΝΔ για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Χαιρετίζοντας τη… ΝΔ για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2018, 19:09
ΕΛΛΑΔΑ

Σε… διανοητικά παιχνίδια έμπλεξαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με αφορμή το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τη συνένωση με το ΤΕΙ Ηπείρου. Πάντως, αυτός που φαίνεται ότι κάνει πίσω από τις αρχικές θέσεις, όπως τουλάχιστον είχαν εκφραστεί στη Βουλή, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στην Άρτα ότι δεν πρόκειται να «αντιστρέψει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης» και ότι δεν πρόκειται να αναστείλει τη συνένωση. Πρόσθεσε βέβαια τις ενστάσεις του για «προχειρότητα» με την οποία το υπουργείο προχώρησε στη διαδικασία και τόνισε ότι «θα χρειαζόταν πολύ πιο λεπτομερή επεξεργασία για να προχωρήσει κανείς σε μία τέτοια κίνηση».

Ωστόσο, η ΝΔ καταψήφισε το σχετικό νόμο πριν από τρεις περίπου μήνες στη Βουλή. Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως μάλιστα, είχε πει τότε ότι ναι μεν το κόμμα της στηρίζει την αναβάθμιση των ΤΕΙ, αλλά «οι προωθούμενες αλλαγές φαίνεται να γίνονται με εντελώς πρόχειρο τρόπο και εξυπηρετώντας κυρίως μικροπολιτικά τοπικά συμφέροντα».

Την αλλαγή πλεύσης της ΝΔ σχεδόν… χαιρέτισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου:

«Αυτό είναι μια πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη», είπε, σχολιάζοντας τη στάση του κ. Μητσοτάκη. «Ελπίζω να μην έχει σχέση με τον τόπο, διότι όντως το ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχουν μια εξαιρετική συνεργασία. Επιμένω ότι είναι μια ευχάριστη είδηση και ελπίζω και οι βουλευτές της Ν.Δ. να ακολουθήσουν τον αρχηγό τους στην αλλαγή πλεύσης 180 μοιρών», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Ωστόσο, μένει να φανεί τι… αντοχές θα έχουν και τα δύο κόμματα απέναντι στα «τοπικά συμφέροντα» που σημειωτέον, η ΝΔ τα υπηρέτησε για χρόνια, ειδικά στην Ηγουμενίτσα, εάν στην πορεία της συνένωσης δεν «ακολουθήσουν» όλα τα τμήματα, ειδικά σε Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back