Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 16-04-2018, 21:54
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Στον φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Ronaldo Schemidt, από τη Βενεζουέλα, απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο «World Press Photo» για το 2018.

Η βραβευμένη φωτογραφία με τίτλο «Κρίση της Βενεζουέλας», απεικονίζει έναν διαδηλωτή να τρέχει τυλιγμένος στις φλόγες, φορώντας μάσκα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Καράκας της Βενεζουέλας τον περασμένο Μάιο. Ο διαδηλωτής, ο οποίος επέζησε και νοσηλεύτηκε με εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού, βρισκόταν κοντά σε φλεγόμενη μοτοσικλέτα, όταν εκείνη εξερράγη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια φωτογραφίας του Geo France και επικεφαλής της φετινής κριτικής επιτροπής, Magdalena Herrera, πρόκειται για μία φωτογραφία με ιδιαίτερη δύναμη, που προκαλεί ένα ακαριαίο συναίσθημα.

Ο Ronaldo Schemidt έλαβε ως έπαθλο το ποσό των 10.000 ευρώ και φωτογραφικό εξοπλισμό από την Canon.

Περισσότεροι από 4.500 φωτογράφοι από 125 χώρες υπέβαλαν 73.044 εικόνες για συμμετοχή στο φετινό διαγωνισμό του World Press Photo. Συνολικά 42 φωτογράφοι από 22 χώρες απέσπασαν τα βραβεία που δόθηκαν σε οκτώ κατηγορίες.

Οι νικητές ανά κατηγορία: 

Σύγχρονα Θέματα: Κάτοικοι σε ψαροχώρι της Νιγηρίας, χαζεύουν τους τουρίστες που τους επισκέφτηκαν με βάρκα από τη μαρίνα του Λάγος. Jesco Denzel/Γερμανία

Σύγχρονα Θέματα (ιστορίες): Απαγορευμένη ομορφιά. Heba Khamis/Αίγυπτος

Περιβάλλον: Περιμένοντας την ελευθερία. Neil Aldridge/Νότια Αφρική

Περιβάλλον (ιστορίες): Wasteland. Kadir van Lohuizen/Ολλανδία

Ειδήσεις: Κρίση στη Ροχίγκια. Patrick Brown/Αυστραλία

Ειδήσεις (ιστορίες): Η μάχη για τη Μοσούλη. Ivor Prickett/Ιρλανδία

Περισσότερες βραβευμένες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα