Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

World Nature Photography Awards, οι νικητές

Εικόνα του άρθρου World Nature Photography Awards, οι νικητές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2023, 13:17
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Στιγμές χιούμορ, έντονη σκληρότητα και τρυφερότητες που αιφνιδιάζουν ανάμεσα σε διαφορετικά βιολογικά είδη ξετυλίγονται μπροστά μας καθώς βλέπουμε τα βραβεία του φετινού διαγωνισμού World Nature Photography Awards.

Οι νικητές του διαγωνισμού παρουσιάζουν μια μεγάλη γκάμα ζωής σε έξι ηπείρους· ανάμεσα στα στιγμιότυπα που κατέγραψε ο φακός τους, μια αξιολάτρευτη προσπάθεια ενός ελέφαντα να καμουφλαριστεί (η φωτογραφία του Σουηδού Staffan Widstrand πήρε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Behaviour - Mammals») ή ένας κροκόδειλος ο οποίος καλύπτεται από εξαιρετικά ξηρή λάσπη (η φωτογραφία του Γερμανού Jens Cullmann πήρε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Animal portraits» και κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο του διαγωνισμού 2022 World Nature Photography Awards).

Κάποιες από τις φωτογραφίες αποτυπώνουν τις βαθιές επιπτώσεις στο περιβάλλον της ανθρώπινης συμπεριφοράς· με καταστροφικά ενίοτε αποτελέσματα. Όπως τη φωτογραφία μιας ωταρίας στην Αυστραλία την οποία έχει κόψει σε διάφορα σημεία η προπέλα ενός σκάφους (η φωτογραφία του Αυστραλού Nikolas Remy κέρδισε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Nature photojournalism»).

Η πλατφόρμα για συμμετοχή στον διαγωνισμό που αφορά στο 2023 έχει ήδη ανοίξει και στον σύνδεσμο https://www.worldnaturephotographyawards.com/winners-2022 δίνεται η δυνατότητα να δούμε τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό 2022 World Nature Photography Awards.

Δείτε όλες τις νικήτριες φωτογραφίες στις 14 κατηγορίες εδώ 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back