Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Κάμπινγκ στην Ελλάδα: Πού, πόσο και… γιατί

Εικόνα του άρθρου Κάμπινγκ στην Ελλάδα: Πού, πόσο και… γιατί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2022, 11:58
ΕΛΛΑΔΑ

Πολλοί είναι οι Έλληνες που θα στήσουν φέτος σκηνή, προτιμώντας τη λύση διακοπών για διάφορους λόγους, με προεξάρχοντα την ακρίβεια. Στην Ήπειρο υπάρχουν καταγραμμένα συνολικά 17 camping, εκ των οποίων τα 10 βρίσκονται στο νομό Πρέβεζας.

«Το 13% του τουρισμού επιλέγει διακοπές στη φύση, σε camping», λέει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr o Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Camping Κώστας Παπαδόπουλος ο οποίος στην συνέχεια αναφέρει, «Μέχρι στιγμής φέτος περιμένουμε να υπάρχει αυξητική τάση στις διακοπές στη φύση. Από την μία είναι οι εισροές των ξένων στην Ελλάδα που θα είναι περισσότερες. Βλέπετε θέλουν να γευτούν εδώ αυτό που δεν έχουν στην χώρα τους την επαφή με την φύση. Ωστόσο λαμβάνουμε μηνύματα πως πολλοί Έλληνες θα στήσουν αντίσκηνο. Ο ήλιος και η θάλασσα είναι προνόμιο όλων. Πολλοί δυσκολεύονται με τις τιμές των καταλυμάτων και έτσι σκέφτονται να απολαύσουν τις φετινές τους διακοπές σε σκηνή ή ακόμη σε τροχόσπιτο».

Οι τιμές

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο κάποιος με έναν εξοπλισμό αξίας 40€ (ο οποίος περιλαμβάνει σκηνή, sleeping bags και ένα θερμός) μπορεί να κάνει τις διακοπές του δίπλα στο κύμα. «Βέβαια όσο πιο μεγάλος ο εξοπλισμός αυξάνεται και το κόστος. Από την άλλη υπάρχει και η επιλογή του τροχόσπιτου. «Με 25-30€ την ημέρα μπορούν να νοικιάσουν ένα τροχόσπιτο στη φύση, σε κάποιο οργανωμένο camping. Τι κερδίζουν με αυτό; Άνεση μέσα στη φύση, με τουαλέτες, ζεστά νερά για ντουζ ακόμη και εστιατόρια.

Η εμπειρία μια κατασκηνώτριας

Η Κική Τσακαλδήμη κάνει χρόνια κατασκηνώσεις. Η ίδια μιλάει στο Newsbomb.gr για τις εμπειρίες της στη φύση. Μάλιστα από μικρό παιδί κάνει διακοπές σε camping στην Αλεξανδρούπολη. Πλέον διοργανώνει τέτοιες διακοπές για να μπορεί ο κόσμος να αποκτήσει αυτή την επαφή με το περιβάλλον.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο newsbomb

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back