Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ωδή στην αυτοκαταστροφή» από την ΚΟΠΙ

Εικόνα του άρθρου «Ωδή στην αυτοκαταστροφή» από την ΚΟΠΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2016, 12:50
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Κ.Ο.Π.Ι. παρουσιάζει για το χειμερινό εξάμηνο 2016 το αφιέρωμά της υπό τον τίτλο «Ωδή στην Αυτοκαταστροφή». Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ώρα έναρξης: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

Η ψυχή είναι ο δαίμονας. Αυτή η φράση μάλλον ειπώθηκε, σε μια ανύποπτη στιγμή, από όλους τους ήρωες του φετινού αφιερώματος της ΚΟΠΙ «Ωδή στην αυτοκαταστροφή», όντες εκείνοι που απέδειξαν με τον πλέον ευκρινή τρόπο, πως οι τραγωδίες συμβαίνουν εκ των έσω.

Η ανθρώπινη αδυναμία διατρέχει την ζωή υποδεικνύοντας τους φραγμούς της, ορίζοντας τα εμπόδιά της και πολλές φορές στήνοντας μια κόλαση, η οποία- όλες οι απόψεις συναίνεσαν- είναι εν τέλει, επίγεια. Ο εσωτερικός παράγοντας υποσκάπτει τους εξωτερικούς θέτοντας ένα πλαίσιο στο οποίο άνθρωποι ευνοημένοι από την τύχη, όμορφοι, εύποροι, γεννημένοι σε τόπους και χρόνους ελευθερίας και ειρήνης, έχουν για άπιαστο όνειρο μια ευτυχία, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η βιωμένη τους πραγματικότητα. Η ΚΟΠΙ σας καλεί να παρακολουθήσετε πέντε ιστορίες ψύχωσης και τιμωρίας που έλαβε διαστάσεις προσωπικής υπόθεσης. Πέντε ιστορίες αυτοκαταστροφής:

  1. Πέμπτη 27 Οκτωβρίου: Vivre sa Vie: Film en douze tableaux – Ζούσε τη Ζωή της (Jean-Luc Godard)
  2. Πέμπτη 3 Νοεμβρίου: Man Bites Dog- Άνθρωπος Δαγκώνει Σκύλο (Remy Belvaux, Andre Bonzel, Benoit Poelvoodre)
  3. Πέμπτη 10 Νοεμβρίου: There will be Blood- Θα Χυθεί Αίμα ( Paul Thomas Anderson)
  4. Πέμπτη 24 Νοεμβρίου: I Pugni in Tasca- Fists in the Pocket (Marco Bellochio)
  5. Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου: Badlands (Terrence Malick)
ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back