ΕΛΛΑΔΑ

Τζανακόπουλος: Την ερχόμενη εβδομάδα η ψήφιση των μέτρων

Εικόνα του άρθρου Τζανακόπουλος: Την ερχόμενη εβδομάδα η ψήφιση των μέτρων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/05/2017, 18:35
ΕΛΛΑΔΑ

Την ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ η συζήτηση για τα προαπαιτούμενα στην Ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιηθεί περί τις 15 Μαΐου και η ψήφισή τους θα γίνει την επόμενη ημέρα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος

Όσον αφορά τα αντίμετρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι θα έρθουν σε ξεχωριστό άρθρο στη Βουλή προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης να τα ψηφίσουν.

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη συνολικής συμφωνίας στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, με προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος σε συνδυασμό με τον καθορισμό και των πρωτογενών πλεονασμάτων . «Η συνολική συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο για την ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές χρήματος και την οριστική έξοδο από την επιτροπεία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι συμφωνήθηκε η τροποποίηση του δημοσιονομικού μείγματος με 1% περιοριστικά μέτρα και 1% μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης για 2019 και 2020. Όπως είπε τα περιοριστικά μέτρα στοχεύουν σε μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% το 2019 και εξοικονόμηση 1% από την μείωση του αφορολόγητο το 2020. 

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης, τα οποία θα εφαρμοστούν υπό τον όρο επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε: επιδότηση ενοικίου, με μέση επιδότηση περίπου 1000 ευρώ το χρόνο, σε 600.000 οικογένειες, ενίσχυση του επιδόματος του πρώτου και του δεύτερου παιδιού, ύψους 260 εκατομμυρίων, επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε δημοτικά και γυμνάσια και σε αναπτυξιακό πακέτο ύψους 250 εκατομμυρίων, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας,


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back