ΕΛΛΑΔΑ

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα έκδοσης των οκτώ

Εικόνα του άρθρου Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα έκδοσης των οκτώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2018, 13:25
ΕΛΛΑΔΑ

Το ζήτημα της επιστροφής των οκτώ αξιωματικών στην Τουρκία έχει κλείσει μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοσή τους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην «Πρώτη Είδηση», της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, και η αντιπολίτευση για το ζήτημα αυτό επιμένει να λέει ανακρίβειες, πρόσθεσε. Έχουμε την ομπρέλα του Κράτους Δικαίου και της τήρησης του νόμου και της έννομης τάξης, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι ο τελικός κριτής σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι η Δικαιοσύνη. Οι γείτονές μας πρέπει να σεβαστούν τις ευρωπαϊκές αξίες είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το ζήτημα του ασύλου είναι διαφορετικό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: «Το κατά πόσο αυτό θα δοθεί περνάει από τα προβλεπόμενα από το νόμο στάδια: πρωτοβάθμια το αίτημα απορρίφθηκε ενώ αντίθετα η δευτεροβάθμια η επιτροπή αποφάσισε να χορηγήσει άσυλο σε 1 από τους 7. Εφόσον η δευτεροβάθμια επιτροπή είναι διοικητική αρχή, η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασής της προβάλλοντας ότι η υπόθεση θα πρέπει να κριθεί από το εφετείο και άρα η τελική απόφαση αυτή να έχει την περιωπή της Δικαιοσύνης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back