Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τώρα οι υγειονομικοί έγιναν επικίνδυνοι;»

Εικόνα του άρθρου «Τώρα οι υγειονομικοί έγιναν επικίνδυνοι;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2021, 12:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) καλεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στην συγκέντρωση του συλλόγου εργαζόμενων στην είσοδο του ΠΓΝΙ.

Στο κάλεσμά της διατυπώνει μια σειρά επιχειρήματα για το αν είναι ή όχι «επικίνδυνοι οι υγειονομικοί», λέγοντας ότι «από την αρχή της πανδημίας μπήκαμε μπροστά για να υπερασπιστούμε την υγεία του λαού, όταν τα μέσα ήταν λιγοστά με ευθύνη των κυβερνήσεων. Μπροστά στο άγνωστο στελεχώσαμε κλινικές COVID και ΜΕΘ σε καθεστώς σοβαρών ελλείψεων, αυξημένης εντατικοποίησης και αναστολής αδειών».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προσπαθώντας να συγκαλύψει τις εγκληματικές τις ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας και τη διάλυση του ΕΣΥ, επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, ενώ για να ‘ντύσει’ τη γύμνια του ΕΣΥ ανακάλεσε ξανά -για 3η φορά μέσα σε 18 μήνες τις άδειες των υγειονομικών».

Η ΑΣΥ υπενθυμίζει ότι οι υγειονομικοί, πριν καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός είχαν ήδη 85% εμβολιαστική κάλυψη και διερωτάται, μεταξύ άλλων: «»Οι υγειονομικοί σε 18 μήνες πανδημίας (τους πρώτους 12 δεν υπήρχε καν εμβόλιο) ήταν ασφαλείς για τους ασθενείς τους και μετά την 1ηΣεπτέμβρη γίνανε ξαφνικά επικίνδυνοι;».

Επίσης, διερωτάται, με ποιο τρόπο διασφαλίζεται ότι ένας εμβολιασμένος και θετικός στο covid19 υγειονομικός δεν θα οδηγήσει σε ενδονοσοκομειακή διασπορά «αν όχι από περιοδικό - συστηματικό έλεγχο με τεστ όπως είχαμε ζητήσει ήδη από το 1ο κύμα;».

Αναφέρει επίσης ότι το εμβόλιο δεν πρέπει να αναγορεύεται σε αποκλειστικό μέσο πρόληψης της ενδονοσοκομειακής διασποράς και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν ανταποκρίθηκε  «στην ανάγκη του πληθυσμού για εξατομικευμένη επιστημονική ενημέρωση γύρω από την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, για προληπτικό έλεγχο και φαρμακοεπαγρύπνιση και επιδημιολογική επιτήρηση των εμβολιασμένων».

Σημειώνει ακόμα ότι δεν είναι δυνατό «εν μέσω του 4ου κύματος της πανδημίας, να βγάζεις σε αναστολή υγειονομικούς, να θέτεις εκτός μάχης όσους παλεύουν εδώ και ενάμιση χρόνο σε συνθήκες υποστελέχωσης, προκειμένου να υλοποιήσεις την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των τρίμηνων συμβάσεων, της σύμπτυξης κλινικών, εργαλοιοποιώντας αισχρά το εμβόλιο».

Η παράταξη ζητάει μεταξύ άλλων να ενισχυθεί το ΕΣΥ και να μην ισχύσουν υποχρεωτικότητα και αναστολές εργασίας.  

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back