ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Twitter: Ο Μασκ αλλάζει το λογότυπο και αποχαιρετά «όλα τα πουλιά»

Εικόνα του άρθρου Twitter: Ο Μασκ αλλάζει το λογότυπο και αποχαιρετά «όλα τα πουλιά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2023, 22:30
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο Έλον Μασκ δήλωσε την Κυριακή ότι επιθυμεί να αλλάξει το λογότυπο του Twitter, γράφοντας: «Και σύντομα θα αποχαιρετήσουμε το εμπορικό σήμα του twitter και, σταδιακά, όλα τα πουλιά».

Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης πρόσθεσε: «Αν απόψε αναρτηθεί ένα αρκετά καλό λογότυπο Χ, θα ανεβάσουμε παγκοσμίως αύριο».

Ο Μασκ δημοσίευσε μια εικόνα ενός «Χ» που αναβοσβήνει και αργότερα σε μια ηχητική συνομιλία με το Twitter Spaces απάντησε «Ναι» όταν ρωτήθηκε αν θα αλλάξει το λογότυπο του Twitter, προσθέτοντας ότι «θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό».

Κατά τη διάρκεια της ταραχώδους θητείας του Μασκ από τότε που αγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο, η εταιρεία άλλαξε την επιχειρηματική της ονομασία σε X Corp, αντικατοπτρίζοντας το όραμα του δισεκατομμυριούχου να δημιουργήσει μια «σούπερ εφαρμογή» όπως το WeChat της Κίνας.

Το λογότυπο του Twitter αντικαταστάθηκε προσωρινά τον Απρίλιο από τον σκύλο Shiba Inu του Dogecoin, συμβάλλοντας στην εκτίναξη της αγοραστικής αξίας του νομίσματος meme.

Η εταιρεία δέχτηκε εκτεταμένη κριτική από χρήστες και επαγγελματίες του μάρκετινγκ όταν ο Mask ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι το Twitter θα περιορίσει πόσα tweets ανά ημέρα μπορούν να διαβάζουν χρήστες.

Τα ημερήσια όρια βοήθησαν στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικής υπηρεσίας Threads που ανήκει στη Meta, η οποία ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια εγγραφές μέσα σε πέντε ημέρες από την έναρξή της.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3