ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«Το X είναι εδώ!»

Εικόνα του άρθρου «Το X είναι εδώ!»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2023, 16:29
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο Έλον Μασκ και η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter Λίντα Γιακαρίνο παρουσίασαν τη Δευτέρα ένα λογότυπο για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που περιλαμβάνει ένα λευκό «X» σε μαύρο φόντο ως αντικατάσταση του γνωστού μπλε συμβόλου πουλιού.

«Το X είναι εδώ! Ας το κάνουμε», έγραψε στο Twitter η Yaccarino, η οποία δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία του λογότυπου που προβάλλεται στα γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο.

Λίγο αργότερα και ο Μασκ ανέβασε φωτογραφία από τις εγκαταστάσεις γράφοντας «Η έδρα μας απόψε»

Τόσο ο Γιακαρίνο όσο και ο Μασκ χρησιμοποιούν στο Twitter το λογότυπο X, αν και το μπλε πουλί του Twitter εξακολουθεί να είναι ορατό σε όλη την πλατφόρμα.

Η φράση «#GoodbyeTwitter» ήταν δημοφιλής στην πλατφόρμα με αναφορά στο παλιό λογότυπο, καθώς αρκετοί χρήστες επέκριναν το νέο.

Ο Μασκ ανέφερε σε ανάρτησή του την Κυριακή ότι ήθελε να αλλάξει το λογότυπο του Twitter και έκανε δημοσκόπηση στους εκατομμύρια ακολούθους του για το αν θα προτιμούσαν την αλλαγή του χρωματικού σχήματος του ιστότοπου από μπλε σε μαύρο.

Το αρχικό λογότυπο του Twitter σχεδιάστηκε το 2012 από μια ομάδα τριών ατόμων. «Το λογότυπο σχεδιάστηκε για να είναι απλό, ισορροπημένο και ευανάγνωστο σε πολύ μικρά μεγέθη, σχεδόν σαν ένα μικρό ‘e’», έγραψε στο Twitter ο Martin Grasser, ένας από τους σχεδιαστές.

Εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Twitter πέρυσι, ο Μασκ είχε δηλώσει ότι η αγορά της εταιρείας θα επιτάχυνε τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει μια «εφαρμογή για τα πάντα» με την ονομασία «X».

Ο Μασκ αγόρασε το x.com από την PayPal το 2017, λέγοντας ότι είχε «συναισθηματική αξία». Ο Musk είχε συνιδρύσει την x.com ως διαδικτυακή τράπεζα το 1999, η οποία αργότερα μετατράπηκε σε PayPal.

Ενώ η επίσημη σελίδα του Twitter στην πλατφόρμα έχει μετονομαστεί σε «X», το domain x.com δεν είναι ενεργό.

«Το X είναι η μελλοντική κατάσταση απεριόριστης διαδραστικότητας - με επίκεντρο τον ήχο, το βίντεο, την ανταλλαγή μηνυμάτων, τις πληρωμές/τραπεζικές συναλλαγές - δημιουργώντας μια παγκόσμια αγορά για ιδέες, αγαθά, υπηρεσίες και ευκαιρίες», έγραψε η Γιακαρίνο στο Twitter την Κυριακή.

Με πληροφορίες από Reuters



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back