ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Από το μπλε πουλί στο Shiba Inu και τα… κρυπτονομίσματα

Εικόνα του άρθρου Twitter: Από το μπλε πουλί στο Shiba Inu και τα… κρυπτονομίσματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2023, 14:49
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο σκύλος Shiba Inu του Dogecoin αντικατέστησε το μπλε πουλί του Twitter ως λογότυπο της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα, βοηθώντας το νόμισμα-μνημόνιο να προσθέσει έως και 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγοραία αξία του.

Το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα δημιουργήθηκε το 2013 ως κάτι πιο φιλικό και πιο οικείο στο ευρύ κοινό σε σχέση με άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin.

Το κρυπτονόμισμα εκτινάχθηκε χθες Τρίτη στα 10 σεντς γύρω από 7 σεντς, καθώς ο Elon Musk ανέφερε σε ένα tweet ότι τήρησε την υπόσχεσή του να αλλάξει το λογότυπο της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης με τον σκύλο του dogecoin.

Με κεφαλαιοποίηση αγοράς 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το dogecoin είναι πλέον το έβδομο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με τον ιστότοπο δεδομένων CoinMarketCap.com. Η αγοραία αξία του ανερχόταν σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από την είδηση.



Ο Μασκ, ο οποίος κατατάσσεται ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes, είναι ένθερμος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων και έχει επηρεάσει σημαντικά τις τιμές του dogecoin και του bitcoin στο παρελθόν.


Την Παρασκευή 31 Μαρτίου ο Ίλον Μασκ και οι δικηγόροι του ζήτησαν από δικαστή των Ηνωμένων Πολιτειών να απορρίψει μήνυση 258 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσαν επενδυτές οι οποίοι τον κατηγορούν ότι διαχειριζόταν ένα σύστημα πυραμίδας (pyramid scheme) για την προώθηση του κρυπτονομίσματος Dogecoin. Οι επενδυτές αναφέρθηκαν επίσης στην εμφάνιση του Μασκ στο Saturday Night Live τον Μάιο του 2021, όπου υποδύθηκε έναν φανταστικό οικονομικό εμπειρογνώμονα και αποκάλεσε το Dogecoin «κομπίνα».

Πηγή: Reuters, Variety

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3