ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το twitter γίνεται… πολυλογάς

Εικόνα του άρθρου Το twitter γίνεται… πολυλογάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2017, 13:19
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Στοχεύοντας στην προσέλκυση περισσότερων χρηστών  και μετά από δίμηνη δοκιμή σε επιλεγμένους χρήστες, το Twitter ανακοινώνει πλέον επίσημα ότι αυξάνει το όριο χαρακτήρων  από 140 σε 280. 

Στις δοκιμές που προηγήθηκαν παρατηρήθηκε ότι τα tweets των 280 χαρακτήρων επιτρέπουν σε ορισμένους χρήστες να στέλνουν μηνύματα πιο γρήγορα, αν και οι περισσότεροι συνεχίζουν να παραμένουν «κολλημένοι» στους 140 χαρακτήρες.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις του κοινωνικού δικτύου περίπου ένας στους δέκα χρήστες (9%) «ζορίζεται» με τους 140 χαρακτήρες και είτε αφιερώνει αρκετή ώρα εωσότου «στριμώξει» τη φράση του ή απλώς δεν στέλνει καθόλου το μήνυμα. Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιείται ευρέως είναι το «σπάσιμο» των μηνυμάτων σε επιμέρους «τιτιβίσματα».

Πάντως, μόνο το 5% των χρηστών στις δοκιμές των 280 χαρακτήρων, δηλαδή ένας στους 20, χρησιμοποίησαν μηνύματα μεγαλύτερα των 140 χαρακτήρων και μόλις το 2% (ένας στους 50) άνω των 190. Όμως όσοι έστειλαν αυτά τα μεγαλύτερα tweets, είχαν περισσότερους «ακόλουθους» και πέρασαν περισσότερη ώρα στον ιστότοπο του Twitter.

Και οι πρώτες αντιδράσεις δεν άργησαν να φανούν. Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι η αύξηση σε 280 χαρακτήρες θα κάνει το Twitter λιγότερο ευανάγνωστο, καθώς τα περισσότερα tweets θα πλημμύριζαν το timeline των χρηστών.

Άλλοι υποστήριξαν ότι η εστίαση του Twitter σε ένα χαρακτηριστικό που κανείς δεν ζήτησε, απομάκρυνε την προσοχή του από πιο κρίσιμα προβλήματα - όπως τα υβριστικά σχόλια, η παρενόχληση και ο εκφοβισμός.

Ακόμα περισσότερο υποστήριξαν ότι ο διπλασιασμός των χαρακτήρων δεν σημαίνει πραγματικά ότι οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να εκφραστούν καλύτερα. Απλά θα λένε μόνο το ίδιο πράγμα με περισσότερες λέξεις.


Πηγή: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back