Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Στην ίδια σελίδα με τη Λαγκάρντ για το χρέος

Εικόνα του άρθρου Τσίπρας: Στην ίδια σελίδα με τη Λαγκάρντ για το χρέος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2017, 13:59
ΕΛΛΑΔΑ

«Παρά τις γνωστές διαφωνίες σε μέτρα πολιτικής, στο θέμα του χρέους βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ. Η ουσιαστική απομείωση χρέους είναι προϋπόθεση για οριστική έξοδο από την κρίση και την ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης στο twitter μετά τη συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αλ. Τσίπρας και Κρ. Λαγκάρντ είχαν απόλυτη ταύτιση απόψεων στην ανάγκη να υπάρξει τώρα η λύση για την ελάφρυνση χρέους, με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων άμεσα. Είναι απαραίτητη μια τέτοια εξέλιξη, υπογραμμίσθηκε στη συνάντηση, ώστε να ξεδιπλωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, στη συζήτηση, η Κρ. Λαγκάρντ επισήμανε ότι αν ο Β. Σόιμπλε επιμείνει στο ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους αφενός, στο ότι δεν μπορεί να συμφωνηθεί ένα εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι» μετά το 2018 αφετέρου, τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα.

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας αντέτεινε τότε, ότι σε μια τέτοια περίπτωση που το Ταμείο αποχωρήσει, τα μέτρα που θα ψηφισθούν μέσα στην εβδομάδα, δεν θα τύχουν εφαρμογής το 2019- 2020.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back