Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Πρόταση εξεταστικής για τα «σκάνδαλα στην Υγεία»

Εικόνα του άρθρου Τσίπρας: Πρόταση εξεταστικής για τα «σκάνδαλα στην Υγεία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2017, 15:36
ΕΛΛΑΔΑ

Εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην «Ώρα του Πρωθυπουργού»στη Βουλή. 

Την πρόταση θα καταθέσουν εντός των επόμενων ημερών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

«Υπάρχει η πολιτική βούληση να διαλευκάνουμε όλες τις σκοτεινές υποθέσεις όπως αυτές του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Novartis και του ‘Ερρίκος Ντυνάν’ για αν μη μείνει τίποτα στη σκιά», όπως ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Γιάννου Παπαντωνίου λέγοντας ότι είναι προς τιμήν όλων των κομμάτων που συμφώνησαν με την πρόταση. 


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για τη δημιουργία 50 μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας μέχρι τον Ιούνιο και άλλες 239 ως το τέλος του 2017, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις σημείωσε ότι δεν είχε γίνει καμιά την πενταετία 2010-2014, ενώ από όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση έγιναν 6.256 προσλήψεις εκ των οποίων το 1/3 είναι μόνιμο προσωπικό. Άλλοι 3.600, εκ των οποίων οι μισοί είναι μόνιμοι, έχουν επιλεγεί και αναλαμβάνουν υπηρεσία το επόμενο διάστημα. Έχουν προκηρυχθεί, ήδη, άλλες 1.974 θέσεις εκ των οποίων οι 1.759 θα είναι μόνιμες, και το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν άλλες 3.200 θέσεις εκ των οι 2.350 μόνιμες, ενώ συμπληρώνονται οι 3.100 θέσεις εργαζομένων για τις τοπικές μονάδες Υγείας.

Αναφερόμενος στις ΜΕΘ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση του παρέλαβε 437 οι κλίνες στις ΜΕΘ και σήμερα υπάρχουν 568, ενώ ο προγραμματισμός είναι μέχρι τον Ιούνιο ο αριθμός αυτός να ανέβει στις 670.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αυτονόητη παρέμβαση την ηλεκτρονική λίστα χειρουργείου. «Η λίστα θα αναρτάται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου. Η χρονική σειρά θα καθορίζεται με αντικειμενικά κριτήρια ώστε να αντιμετωπίζονται οι ασθενείς με βάση τις ανάγκες τους και όχι τυχόν γνωριμίες» διευκρίνισε.


Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων είπαν «ναι» στην πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back