Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Προανακριτική, επειδή «δεν τα φάγαμε όλοι μαζί»

Εικόνα του άρθρου Τσίπρας: Προανακριτική, επειδή «δεν τα φάγαμε όλοι μαζί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2018, 18:02
ΕΛΛΑΔΑ

Την πρότασή του για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis, κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυποργός, Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας

«Η χώρα κατέληξε στη χρεοκοπία εξαιτίας του εκφυλισμού ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος που δεν ορρωδούσε προ ουδενός προκειμένου να αναπαράγει τον εαυτό του σε βάρος της κοινωνίας και του δημόσιου συμφέροντος», τόνισε.

Αναφερόμενος ειδικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «έχουν αποδυθεί σε μια επιχείρηση εκφοβισμού, απειλών, και εκβιασμού, των μαρτύρων, των αρμόδιων εισαγγελέων και της ελληνικής Δικαιοσύνης» πρόσθεσε και αναρωτήθηκε «ποιος κυβερνά τελικά αυτό το κόμμα;» 

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι, μόνο για την υπόθεση της Novartis, το κόστος για το ελληνικό δημόσιο είναι αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ. «Πρόκειται για πάνω από 10% του ΑΕΠ. Ένα μνημόνιο δηλαδή», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για να πάρουμε πίσω και το τελευταίο ευρώ που εκλάπη από τον ελληνικό λαό. Σήμερα τελειώνει μια και καλή και η χυδαιότητα του «Μαζί τα φάγαμε». Και μάλιστα με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Διότι δεν τα φάγαμε μαζί. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Η μόνη θεσμική οδός που έχουμε μπροστά μας είναι η πρόταση για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να εξεταστεί η δικογραφία, να διακριβωθεί αν υπάρχουν ικανοποιητικές ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων αλλά και οι συνθήκες τέλεσης τους, ώστε να προσδιοριστούν και οι σχετικές εισαγγελικές και δικαστικές αρμοδιότητες», είπε ο πρωθυπουργός.

Ξεκαθάρισε, επίσης ότι «η κυβέρνηση δεν θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των χρημάτων που στέρησε από τον ελληνικό λαό η φαρμακευτική εταιρεία Novartis. Δε θα πράξουμε εμείς αυτά που έπραξε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου όταν παραιτήθηκε για χάρη της Siemens από τη διεκδίκηση αποζημιώσεων».


ΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η θέση του κόμματος για το σκάνδαλο Novartis είναι γνωστή. «Ολα στο φως με ανεπηρέαστη τη Δικαιοσύνη. Ψηφίζουμε ΝΑΙ στη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, για να αποκαλύψουμε τη σκευωρία τύπου 1989» υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας ντροπή να μην κάνει την αυτοκριτική του ο κ. Τσίπρας για την αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στη δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, στο ύψος που παραμένει και μέχρι σήμερα με 3 χρόνια διακυβέρνησής του.

Το ΚΚΕ θα ψηφίσει στη Βουλή τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis και θα συμβάλλει -όσο περνάει απ' το χέρι του- για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, αλλά προειδοποιεί ότι «δεν πρόκειται να παίξει σε παιχνίδια αποπροσανατολισμού, πολύ περισσότερο να δώσει άλλοθι σε αντιλαϊκές πολιτικές, όπως προσπαθεί να κάνει ο κ. Τσίπρας, όπως έκαναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back